Bitlis Belediyesi Bayramlaşma Programı Düzenledi

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, bayramın son gününde vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlaştı.


Şerifbey seyir terasında düzenlenen bayramlaşma programına katılan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, bayramların, birlik ve beraberliğin pekiştiği, dargınlıkların unutulduğu kutsal günler olduğunu söyledi.

Bitlis'in kadim bir şehir olduğunu ve Bitlis'te bayramların farklı yaşandığını ifade eden Demiröz, şöyle konuştu:

"İstanbul ve Ankara'da bayram namazından sonra herkes kendi günlük işine çekiliyor. Ama biz Bitlis'te bayramları çok farklı yaşıyoruz. Biz burda birbirimizi, hastaları ziyaret ediyoruz ve kolluyoruz. Bu çok güzel bir haslet. Biz hep aynı kıbleye yöneldik ve beraber yaşıyoruz. Sadece tepedeki bazı fikir ayrılıklarından dolayı sıkıntılar ve ayrılıklar oluyordu. Fakat biz etnik, dinsel ve bölgesel milliyetçiliğe hayır dedik. Biz yıllardır beraber geliştik, beraber büyüküdük, beraber yaşadık ve beraber kalkındık. Bu ayrılık niye. Hepimizin geçmişi farklı ırktan olabilir. Ama bu demek değildir ki beraber yaşanmasına engel olsun. Kabeye gidiyorsun 190 millet bir müdahale, bir kavga, bir kötü söz söylemeden 40 gün beraber yaşıyor. Niye ülkemizde olmasın, neyi paylaşamıyoruz."

Başkan Alaydın ise belediye olarak kentte yeni birçok değişim ve dönüşümlere imza attıklarını söyledi.

Kentte yeni birçok sosyal tesis kurduklarını ifade eden Alaydın, "Toplumumuzun eğitilmeye ihtiyacı var. Bu nedenle biz belediye olarak birçok mahallede bilgi evleri yaptık. Önümüzdeki günlerde de dört yeni bilgi evini faaliyete geçireceğiz. Herkesin kurban bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Alaydın ve Demiröz, vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlarını kutladı.

Kaynak: AA