1 Milyon Suriyeli Çocuk Risk Altında

Suriye’de üç yıl içerisinde yüz bini aşkın sivil katledilirken sayıları milyonlara ulaşan Suriyeli mülteciler, Kurban Bayramı’nı ülkelerinden uzakta geçirmenin burukluğunu yaşıyor.

1 Milyon Suriyeli Çocuk Risk Altında
Suriye’deki olayların üçüncü yılında, resmi rakamlara göre 1 milyonu çocuk 2 milyon Suriyeli mülteci yokluk ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veriyor.
Türkiye, Ürdün, Lübnan, Irak ve Yemen’e kaçmayı başarabilen Suriyeli çaresiz insanların önemli bir kısmı mülteci kamplarına yerleştirilirken kaçamayanların bir kısmı sınır bölgelerinde, bir kısmı muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerde birçok zorunlu ihtiyaç maddelerinden mahrum durumda. Önemli bir kısım ise Esed rejiminin kuşatma altına aldığı şehirlerde bombalar altında yaşam savaşı veriyor.

EVLERİNDEN UZAKTA BİR BAYRAM DAHA
Kurban Bayramı'nı kamplarda geçiren Suriyelilerin Kurban Bayramı bu yıl da buruk geçti. Birçok ailenin çocuklarıyla bayram alışverişi yaptığı şu günlerde, Suriyeliler için durum daha farklı. Akılları ülkelerinde olan Suriyeliler, bayramı evlerinden, kentlerinden uzakta geçirmelerine neden olan Beşar Esed'e lanet okuyarak bir an önce bu rejimin son bulmasını istiyor ve ''Bayramımız ülkemize döndüğümüzde olacak'' diyor.

İHH SURİYE’DE
21. kurban organizasyonunu gerçekleştirecek olan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da bu yıl öncelikli ülkelerinden birisi Suriye oldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, çatışmaların sürdüğü Suriye içerisinde 5 bin 200 hisse kurban kesimi gerçekleşti.

İHH, Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak ve Yemen gibi ülkelere sığınan mülteciler dışında, Suriye içerisinde de Şam, Halep, Hama, İdlip, Lazkiye, Deir Ezzor ve ülkenin diğer bölgelerinde keseceği kurbanlar ile yaklaşık 300 bin kişiye ulaştı.
Kaynak: İHA