Türkiye'den Tanzanya'nın Medya Kuruluşuna Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Tanzanya'da televizyon ve multimedya alanında yayın yapan Tanzania Broadcasting Corporation kuruluşuna malzeme desteği yapıldı.


TİKA'dan yapılan açıklamada, Türkiye-Afrika Ortaklığı Bakan Düzeyinde Gözden Geçirme Konferansı kapsamında Türkiye'yi ziyaret eden Tanzanya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Bernard Membe'nin, Tanzania Broadcasting Corporation'in bazı teknik ekipman ihtiyaçlarına ilişkin olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan talepte bulunduğu belirtilerek, "Bu kapsamda TİKA tarafından Tanzania Broadcasting Corporation kuruluşunun ihtiyaçlarının karşılanmasının Türkiye ve Tanzanya arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine büyük katkı yapacağı değerlendirilerek, teknik ekipman desteği sağlandı" denildi.

TİKA tarafından temin edilen kamera, VTR, karakter jeneratörü, kurgu seti, dizüstü bilgisayarlar Tanzania Broadcasting Corporation kuruluşu yetkililerine teslim edildi.

TİKA'nın açıklamasında, Tanzanya'da televizyon ve multimedya alanında yayın yapan tek kurum olan Tanzania Broadcasting Corporation'ın Temmuz 2007'de kurulduğu belirtildi. Açıklamada, daha önce Tanzanya Yayın Hizmetleri Kuruluşu tarafından kullanılan analog teknolojiye sahip eski sistemle ülkede 12 merkeze yayınlarını ulaştıran Kurumun, kaynak yetersizliği nedeniyle izleyici ve dinleyici taleplerini karşılamakta sorunlar yaşadığı ifade edildi.

Kaynak: AA