Malta Başbakanı Muscat Ramallah'ta

Resmi temaslarda bulunmak üzere Batı Şeria'nın Ramallah kentine gelen Malta Başbakanı Joseph Muscat, ülkesinin, Akdeniz'de yaşanan tekne faciasında 41 Filistinliyi kurtardığını söyledi.


Muscat, Filistin Başbakanı Rami Hamdallah ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Sicilya Kanalı'nda batan teknedeki 41 Filistinliyi kurtardık. Bizzat, teknenin batış sebebinin araştırılması için kurulan soruşturma komitesine başkanlık ediyorum" dedi.

Muscat, kurtarılan kişilere insani muamelede bulunulduğunu ve yakın zamanda Avrupa'daki ailelerine kavuşmaları için çaba gösterdiklerini belirtti.

Başbakan Hamdallah ise hükümetinin, İsrail ile Filistin arasında iki devletli çözümden yana olduklarını belirterek, İsrail'i, Yahudi yerleşim birimleri inşasını durdurmaya ve üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmeye çağırdı.

Hamdallah ayrıca Filistin'e yaptıkları yardımlar ve verdikleri destekten ötürü Malta hükümetine teşekkür etti.

Geçen hafta, çoğunluğu Filistinli 250 kaçağı taşıyan tekne Sicilya Kanalı'nda batmış, 10 çocuğun da aralarında bulunduğu 50 kişi yaşamını yitirmiş, 200 kişi kurtarılmıştı.

Kaynak: AA