Hakkari Belediyesinde Bayramlaşma

Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı.


Belediyede düzenlenen bayramlaşma programına, Barış ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Rahmi Kurt,BDP İl Eş Başkanı Esmer Tekin, Halkların Demokrasi Partisi İl Başkanı Rahmi Temel, MEYA-DER yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Hakkari halkının bayramını kutlayan ve personellerle bayramlaşan Kılıç, yaptığı konuşmada, yıllar sonra ilk defa acı, gözyaşı ve ölümler olmadan bayramlaştıklarını söyledi.

Kılıç, şöyle konuştu:

"Bilindiği gibi İslam dininde iki önemli bayram vardır. Bunlardan biri Ramazan diğeri ise Kurban Bayramı'dır. Bayramların İslam dinindeki yeri ve önemi çok büyüktür. Özellikle küs olanların barışması, birbirlerini ziyaret etmesi oldukça önemlidir. Ne yazık ki geçtiğimiz sene Kurban Bayramı'nı kutlayamamıştık. Bu sene ise başlatılan barış süreciyle bölgeye hakim olan huzur ortamı bayrama da yansıdı. Tüm halkımız bu yıl huzur içerisinde bayramını kutlamakta. Bir yıla yakın bir süredir asker ve gerilla cenazelerinin olmaması aslında en güzel bayramdır."

BDP İl Başkanı Rahmi Kurt ise tüm Hakkari halkının ve belediye çalışanlarının bayramını kutlayarak, mutlu bayramlar diledi.

Kaynak: AA