Fiat, İzmir Autoshow 2013'te

Tofaş çatısı altında yer alan Fiat, bu yıl 8'incisi düzenlenen İzmir Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı'nda binek ve hafif ticari araç modellerinden oluşan geniş bir ürün gamıyla yerini alacak.


İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 22-27 Ekim'de düzenlenecek fuarda Fiat'ın Freemont, Yeni Linea, Bravo, Punto, Yeni Panda, 500 ve 500L'nin yanında Fiorino Combi, Doblo, Pratico ve Ducato modelleri otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

İzmir Autoshow 2013'de 540 metrekarelik standında ziyaretçilerini ağırlayacak Fiat, efsanevi 500 ailesinin üstü açılabilir versiyonu 500 Convertible ile kısa sürede kendi sınıfının en çok tercih edilen modellerinden olan ailenin 5 kapılı yeni üyesi 500L'nin otomatik vitesli Popstar ve crossover özelliklerine sahip Rockstar versiyonlarını otomobil tutkunlarıyla buluşturuyor.

Fiat Freemont, Panda,Punto ve Linea modelleri ise en yüksek donanım paketine sahip Lounge versiyonlarıyla ziyaretçilerin karşısında yerlerini alıyor.

- Büyüse de tarzını kaybetmeyenlere özel

39 bin 900 liradan başlayan cazip satış fiyatı ve tasarım özellikleri ile ilgi odağı olmayı sürdüren Fiat 500L, İzmir Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı'nda tüm dikkatleri üzerine çekiyor. 4.14 metre uzunluğa, 1.78 metre genişliğe ve 1.66 metre yüksekliğe sahip Fiat 500L, oldukça ferah şartlarda 5 yolcu taşıma ve aynı zamanda 5 valiz barındırma özelliğiyle, iç mekan genişliği konusunda oldukça iddialı olduğunu ortaya koyuyor. Sınıfının en verimli iç mekan genişliği ve 412 litreye varan bagaj kapasitesiyle rakiplerinden farklılaşırken, tüm yolculara sunduğu kullanışlı bölmelerle, yaşam alanının fonksiyonel kullanılmasına olanak sağlıyor. Sürüş keyfi ve araç içi konforu, her hareket yönünde ayarlanabilen koltukların çok yönlülüğüyle destekleniyor.

İlk bakışta Fiat 500'e özgü detayları hatırlatan çizgilerden, gövde rengine sahip gösterge paneline ve konfor hissini tam anlamıyla yansıtan döşemelere kadar birçok iç mekan detayı, Fiat 500L'nin kendini sevdiren özellikleri arasında yer alıyor.

Dahili navigasyon sistemini de sunan geniş dokunmatik ekran, donanımı kategorinin ötesine taşıyor. Küçük bir tablet olarak nitelendirilebilecek 5.4 inçlik ekran, USB bağlantıları, Bluetooth ve AUX-IN özellikleriyle, hands-free arama, akıllı telefonlar ve MP3 çalarlar aracılığıyla SMS mesajlarını okuma ve müzik dinleme imkanı sunuyor. Direksiyon üzerindeki kontroller ve ses tanıma sistemi dikkat kaybını engellerken, en modern dijital uygulamalar 500L'de bir araya geliyor. Dünyanın en önde gelen otomobil güvenlik organizasyonlarından olan Euro NCAP'in gerçekleştirdiği çarpışma testlerinden, en yüksek değerlendirme kriteri olan 5 yıldız alan Fiat 500L, standart olarak sunulan 6 hava yastığı, ABS+EBD, ASR+MSR+ERM+DST ve Hillholder içeren ESP sistemi, cruise control gibi birçok güvenlik öğesiyle de iddiasını ortaya koyuyor.

- İzmir'in Yıldızı Fiat Freemont

İzmit Autoshow'un yıldızlarından Fiat Freemont ise satışa çıktığı günden bu yana ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Türkiye'de 2.0 litrelik 170 HP'lik Multijet motorla satışa sunulan Fiat Freemont, hem önden çekişli hem de dört tekerlekten çekişli olarak tercih edilebiliyor.

Ön tekerlekten çekişli versiyonlar 6 ileri manuel şanzımanla satın alınırken, 4 tekerlekten çekişli versiyonlar ise standart olarak sunulan 6 ileri otomatik şanzımanla kombine ediliyor.

Fiat Freemont'un Urban donanım seçeneğinde 6 havayastığı, anahtarsız çalıştırma sistemi, 5 koltuklu oturma düzeni, çift iklimlendirmeli manuel klima, hız sabitleyici, dokunmatik ekranlı, direksiyondan kumandalı CD/MP3 çalarlı multimedya sistemi, USB ve AUX girişiyle 17 inçlik alaşım jantlar standart olarak sunuluyor. Lounge adı verilen tek ve daha zengin donanım seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunuluyor. Fiat Freemont'un Lounge adı verilen donanım seçeneğinde ise 6 havayastığı, ABS, ESP, Hillholder, TSC, ERM ve EPP gibi aktif güvenlik sistemleri, 7 koltuklu oturma düzeni, 3 bölgeli iklimlendirmeli otomatik klima, DVD/SD/CD/MP3 oynatıcılı multimedya sistemi, Türkiye haritalı entegre navigasyon sistemi, Alpine ses sistemi, 8.4 inç dokunmatik ekran, geri görüş park kamerası, karanlık sensörü, deri döşeme koltuklar, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, ısıtmalı ön koltuklar, Bluetooth sesli kontrol sistemi, krom kapı kolları ve tavan rayları; 19 inçlik alaşım jant gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.

- Bursalı Pick Up: Pratico

Konforlu ve pratik kullanım özellikleriyle farklılığını ortaya koyan hafif ticari araç sınıfının gözdesi Fiat Pratico'da Fiat'ın İzmir'deki standındaki yerini alıyor. 1.3 litre 90 HP MultiJet, 1.6 litre 105 HP MultiJet ve 2.0 litre 135 HP MultiJet dizel motor seçenekleriyle tercih edilebilen ve Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen Pratico, kompakt boyutlarıyla öne çıkıyor. Fiat Pratico, uzunluğu 2.25 metre, genişliği 1.80 metre ve yük alanı 4 metrekare olan kasası sayesinde 1 tona varan taşıma kapasitesi sunabiliyor.

Kaynak: AA