Mhp’de Partiler Arası Bayramlaşma

DSP, AK Parti, BBP, SP, DP ve CHP heyetleri MHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

Mhp’de Partiler Arası Bayramlaşma

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve MYK üyesi M. Sami Uzun partilerine gelen heyetlerle bayramlaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetini ziyareti sırasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, vatandaşlık konusunda AK Parti ile anlaştığınız konusunda bazı haberlerin yer aldığını bunun doğruluğu konusunda heyete sordu.

CHP heyetine Başkanlık eden Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak özgürlüklerden yanayız taviz vermeyeceğiz hususlar var bunları komisyon aracılığı ile görüşüyoruz. Vakıf olunması gerek şey şudur. İktidar partisinin önemli konularda yapacağı değişiklerde sadece bir parti ile değil bütün muhalefet ve mecliste olmayan partileri ile görüşerek toplumun kabul edebileceği değişiklikleri yapması gerekir. Bu konu da bekletti ve tavsiyemiz muhakkak uzlaşma sağlanmasıdır. Sadece siyasi hesaplarla secim hesaplarıyla atılacak adımlar ne ülkemize yarar getirir nede partiye yarar getirir. Halkımızın iyiliğini hedef alan özgürlüğü, demokrasiyi hedef alan, halkımızın refahını mutluluğunu her tür yeniliğe biz açığız” dedi.

Saadet Partisi heyetinin MHP’yi ziyaretinde ise; MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “11 yıllık iktidarları sonrasında önümüzdeki seçimde hep birlikte mücadele edeceğiz. Toplumun nefretini kazanmaya başladılar” ifadesini kullandı.

Yalçın’ın sözleri üzerine, SP heyetine Başkanlık eden Tacettin Çetinkaya, “Tayyip bey ‘Milli görüş gömleğini çıkarttı' da diyebiliriz” diye karşılık verdi

Kaynak: İHA