Kaymakam Çadır Kente Bayramlaşıp Kurban Kestirdi

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Ak Parti Milletvekili Halil Özcan, Belediye başkanı Abdulhakim Ayhan ve beraberindeki heyet Suriyeli sığınmacıların barındığı Süleyman Şah konaklama tesislerindeki mültecilerle bayramlaşarak kurban kesti.


Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınmacı olarak gelen yaklaşık 30 bin Suriyeli mülteci ülkelerinden uzakta bayramlaşmanın buruk sevincini yaşarken, yetkililer bayramşalmada mültecileri unutmadı. Akçakale Süleyman Şah çadır kentte bayramın ikinci ve üçüncü gününde bütün çadır kentte kurbanlık et dağıtılacağı bildirildi.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Ak Parti Milletvekili Halil Özcan, Belediye başkanı Abdulhakim Ayhan ve beraberindeki heyet Suriyeli mültecilerle bayramlaşarak sembolik kurban kestiler. Kurban kesim sırasında kurbanı sembolik olarakta kesilmesini büyük bir sevinçle karşılayan mülteciler, Türk devletine ve Türk hükümetine kendilerini her bayramda unutmadıkları için minnettar olduklarını belirtiler.

Çadır kentte bulunan mültecilerle bir araya gelen Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, bu iç savaşın bir an önce sona ermesi ve Suriyeli vatandaşların kendi vatanlarına sağ selim dönmesi temennisinde bulundu. Çadır kentte 2 saat süren bayramlaşmanın ardından Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve beraberindeki heyet çadır kentten ayrıldı.
Kaynak: İHA