Göynük'te Turizm

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, "Göynük, turizm anlamında son yıllarda yapılan çalışmalarla isminden sıkça bahsedilen ilçeler arasında yer alıyor" dedi.


Göynük'te Osmanlı kültürünün yaşatıldığını ifade eden Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bulunan tarihi konak, hamam, çeşme, cami ve saat kulesinin Osmanlı izlerini taşıdığını söyledi.

Kazan, ilçede alt yapı çalışmalarının büyük bir kısmını yaptıklarını belirterek, "Kent için önemli olan alt yapıyı bitirmek istedik. Tarihi sokakların dokusunu bozmadan çalışma yaptık. Bir çok tarihi evi restore ettirerek kent turizmine kazandırdık ve kazandırmaya da devam ediyoruz" diye konuştu.

Göynüğü her gün yüzlerce tatilcinin ziyaret ettiğine dikkati çeken Kazan, "Göynük, turizm anlamında son yıllarda yapılan çalışmalarla isminden sıkça bahsedilen ilçeler arasında yer alıyor. Yurt içinden ve yurt dışından gelen tatilciler ilçenin tarihi dokusuna hayran kalıyor" şeklinde konuştu.

Mudurnu-Göynük karayolunda yol yapım çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Kazan, yolun bitmesiyle birlikte ilçeye gelen tatilci sayının artacağını ifade etti.

Kaynak: AA