Bakan Eroğlu Afyonkarahisar’da (1)

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2014’te yapılacak yerel seçimlerin Türkiye için bir milat olacağını kaydederek, “Önümüzdeki seçimler çok önemli.

Türkiye’nin tırmanışı sürüyor. Önümüzdeki seçimler Türkiye’nin büyümesini istemeyenlerin büyük beklentileri var. ‘Acaba AK Parti’nin reyi artacak mı’ diye bekliyorlar. İnşallah onların bu heveslerini kursaklarında bırakacağız” dedi.


Bakan Veysel Eroğlu, partisinin Afyonkarahisar il teşkilatında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Gerçekleştirilen törende kent için büyük önem arz eden 5 tane müjde açıklayan Bakan Eroğlu, açıkladığı müjdelerle dini ve resmi bayramlardaki müjde geleneğini de devam ettirdi. Partilileriyle bayramlaştıktan sonra beraberinde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ve eski AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca ile bir basın toplantısı düzenleyerek, Afyonkarahisar için müjdeleri açıklayan Eroğlu, AK Parti iktidarı ile Afyonkarahisar’a bugüne kadar 100 müjde verdiklerini dile getirdi. Bakan Eroğlu, bu müjdelerin 75 tanesinin gerçekleştirildiğini ve 25’inin ise tamamlanması için gerekli çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Bayramların birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesine neden olan önemli günlerden olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, “Kurban teslimiyet demektir. Kurban Hz. İbrahim ve İsmail ile bizlere ulaşan büyük ve önemli bir teslimiyettir. Bu bayramda da kırgınlıkları yok edeceğiz, birbirimizi seveceğiz. Kim kardeşine elini uzatırsa en çok sevabı da o kazanıyor. AK Parti dünyanın en büyük siyasi organizasyonudur ve millet için çalışıyoruz. Amacımız baki kalan gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara en çok hizmet edendir’ düsturu ile hareket ediyoruz. Gönül almak, herkesi kazanmak zorundayız. Başbakanımızın liderliğinde Türkiye’de destanlar yazıyoruz. Bu dışarıdan, diğer ülkelerden bakıldığı zaman daha iyi görünüyor. Artık başı dik, güçlü bir ülke var. Türkiye’de siyasi ve ekonomik bir istikrar varsa bu AK Parti kadrolarının bir ürünüdür” dedi.

“TÜRKİYE’NİN TIRMANIŞI SÜRÜYOR”
Ekonomik alanda AK Parti iktidarlarının yaptığı büyük dönüşümlerden ve yaklaşan yerel seçimlerden bahseden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
“Eskiden paramız pul gibiydi. 6 sıfır atmayı kimse hayal dahi edemezdi, bizim dönemimizde hayaller de gerçek oldu. IMF’ye olan bütün borcu biz ödedik. Bunlar unutuluyor. Ama bizler bunları hatırlatmak zorundayız. Türkiye artık başı dik bir ülke. Merkez Bankası’nın kasasında 129 milyar dolar döviz var enflasyon canavarı yenilmiş. Devlet yüzde 63’le borçlanırken şimdi yüzde 7’lerde. Netice itibariyle güzel şeyler oluyor. Önümüzdeki seçimler çok önemli. Türkiye’nin tırmanışı sürüyor. Önümüzdeki seçimler Türkiye’nin büyümesini istemeyenlerin büyük beklentileri var. ‘Acaba AK Parti’nin reyi artacak mı’ diye bekliyorlar. İnşallah onların bu heveslerini kursaklarında bırakacağız. Dünyada bizden başka iktidarda olup da oyunu arttıran bir parti yok. Çünkü bizim niyetimiz halis. Her 2 kişiden biri AK Parti’li. Biz 76 milyonun partisiyiz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde herkesi seveceğiz. Biz herkese hizmet ediyoruz. Önümüzdeki mahalli idari seçimler bir milat olacaktır. İnşallah bu seçimlerde de oyumuzu arttırarak destan yazacağız.”

“YAVRU VATANI GÖBEKTEN ANA VATANA BAĞLAYACAĞIZ”
Bakan Eroğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Bütün yatırımları vatandaşa anlatmamız lazım. Avrupa’da ‘yüzde yarım büyüme sağlayabilir miyiz’ diye bir ümitleri varken, dünyada krize rağmen bizde büyüme yüzde 4,4 inşallah daha fazla büyüyeceğiz. Bütün İslam aleminin gözü Türkiye’de. Türkiye dimdik ayakta durursa bu bütün dünya Müslümanlarını mutlu edecektir. Türkiye’nin yıldızı parlak, bahtı açık. Yatırımlar noktasında hiç akla hayale gelmeyen projeler yapılıyor. Dünya Kıbrıs’a yapılacak 80 kilometrelik su projesini izliyor. Acaba askıda denizin 250 metre altından nasıl geçecekler diye bakıyorlar. Yavru vatanı göbekten ana vatana bağlayacağız. Kıbrıs bizim canımız feda olsun kanımız diyoruz. Şimdi suyumuz da feda olsun. O kadar güzel hizmetler yapılıyor. Bizden önce koalisyon hükümeti 3,5 yılda 9 tesis açmışken biz 300’e yakın tesis açtık. Neden? Çünkü bereket var. Hortumlar kesildi, havuz doluyor. Dolan havuzu millete hizmet için kullanıyoruz.”

MÜJDELERİ PROTOKOL ÜYELERİ AÇIKLADI
Konuşmaların ardından törende müjdelerin açıklanması kısmına geçildi. İlk müjdeyi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban açıkladı.

Çoban, “Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 16 dersliğe sahip 11 milyon liralık okulun ödeneği hazır, yakın bir zamanda inşaatına başlanacaktır. İçinde bir adet atölye ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyonun da yer alacağı Merkez Çetinkaya Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nin 2015 yılı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır” dedi.

İkinci müjdeyi İGM Başkanı Salih Sel açıkladı.

Kızıldağ köyüne gölet müjdesi veren Sel, “Kızıldağ Göleti ve sulaması 570 dekarlık arazinin sulamaya açılmasıyla çiftçiler yılda 440 bin liralık gelir artışı sağlayacaktır” diye kaydetti.

Hocalar Göleti sulaması müjdesini veren AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ise, “Hocalar ilçesindeki 3 bin 940 dekarlık araziye sulama suyu temin edecek projenin toplam maliyeti 7 milyon 220 bin liradır. Projenin tamamlanmasının ardından çiftçiler yaklaşık 1 milyon 500 bin liralık gelir artışı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Dördüncü müjde olan Sandıklı Bektaş Göleti ve Sulaması Projesi’ni ise AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün açıklayarak, “Sandıklı ilçesinde bin 830 dekarlık araziye sulama suyu temin edilecektir. Projenin toplam maliyeti 9 milyon 250 bin liradır. 44 metre yüksekliğinde 650 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj ve sulama şebekesinin hizmete açılmasıyla çiftçilerimiz için yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin liralık gelir artışı sağlanacaktır” diye konuştu.

Son müjdeyi ise Bakan Eroğlu açıkladı.

Sultandağı Kırca Göleti ve Sulaması müjdesini veren Eroğlu, "Bölgedeki çiftçilerin daha fazla gelir elde etmelerinin planlandığı yatırım ile bin 30 dekar arazinin sulamaya açılacak ve 8 milyon 350 bin TL’ye mal olacak proje tamamlandığında çiftçilerin yıllık 890 bin TL gelir elde etmeleri planlanıyor" dedi.

Basın toplantısının ardından program sona ererken, Bakan Eroğlu'nun Afyonkarahisar programına, memleketi Şuhut ilçesi ile devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA