Yenimahalleli Yakacık’ta Bayram Etti

Yenimahalle Belediyesi’nin hizmete sunduğu Yakacık Kurban Kesim ve Satış Alanı, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların gözdesi oldu.

Yenimahalleli Yakacık’ta Bayram Etti

Vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için her ayrıntının düşünüldüğü alanda, Kurban Bayramı’nın ilk günü sabahın erken saatlerinde kurban kesimine başlandı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar ve besiciler bayram namazlarını Yenimahalle Belediyesi tarafından Yakacık’a kurulan alanda kıldı. Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal ve Erhan Aras da sabahın erken saatlerinde alana gelerek, hem çalışmaları yerinde izledi hem de vatandaşlar ile bayramlaştı. Yenimahalle Belediyesi tarafından alana kurulan 9 adet otomatik kesimhane büyük kolaylık sağlarken, vatandaşlar kurbanlıklarını dini vecibelere uygun olarak 5 dakikada kesmenin rahatlığını yaşadı. Kurbanlıklar modern üniformaları ile işinin ehli kasaplar tarafından kesilirken hijyen kuralarına özellikle dikkat edildi. Bu yıl 18 bin kurbanlığın satışa çıktığı alanda, ilk gün bin 500’ü büyükbaş, 2 bini küçükbaş olmak üzere toplam 3 bin 500 kurbanlık kesildi

Yakacık Kurban Kesim ve Satış Alanı’nda trafik sorunu çözmek amacıyla da bir dizi önlem alındı. Özel araçların alana girmesine izin verilmezken, vatandaşlar kurban alanına servis araçları ile taşındı. Kesimi yapılan kurbanlıklar da yine belediye servis araçları ile alandan çıkarılarak vatandaşlara teslim edildi

Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu alanda, gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların yanı sıra 2 yaşını doldurmayan sığırların kurbanlık olarak satılmasına ve kesilmesine, üretici belgesi, hayvan pasaportu, kulak-küpe bilgisi olmayan kurbanlıkların ise satışının yapılmasını engellemek üzere denetimler sürdü. Zabıta ekipleri de Yenimahalle genelinde cadde, sokak aralarında kurban kesilmesini engelleyerek, çirkin görüntülerin yaşanmaması için gün boyu denetim yaptı. Kafeteryadan duşa, elektrik-su bağlantılarından lokantaya kadar tüm ihtiyaçların düşünüldüğü Yakacık’ta ayrıca bobcat adı verilen temizlik araçları gün boyu temizlik yaptı. Bunların yanında sağlık ekibinin de bulunduğu alanda, yaralanmalara anında müdahale edildi.

“VATANDAŞIMIZ RAHAT ETSİN”
Vatandaşların bayramı huzur içinde geçirebilmeleri ve düzen içinde kurbanlarını kesmeleri amacıyla gerekli bütün tedbirleri aldıklarını belirten Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Başar Bal, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımızın Yakacık’a ilgisi yoğun oldu. Biz de bu ilgiye cevap verebilmek için çalışmaları aylar öncesinden yaptık ve önlemlerimizi aldık. Dilerim vatandaşlarımız, huzurlu bir bayram geçirirler” diye konuştu.

Yakacık’ın ardından Aras ve Bal, Yenimahalle sınırlarındaki kapalı pazar yerlerinde kurulan kurban kesim alanlarını gezerek hem denetimlerde bulundu hem de vatandaşlarla bayramlaştı. Şentepe ve Demetevler kapalı pazar yerlerinde vatandaşlarla ayaküstü sohbet eden Bal ve Aras, olası aksilikleri önlemek amacıyla belediye çalışanlarına uyarılarda bulunarak vatandaşlara her türlü rahatlığın sağlanması talimatı verdi.
Kaynak: İHA