'Acemi Kasaplar' İş Başında

İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'de kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan 352 kişiye hastenelerde müdahale edildi.


Kurban kesimi sırasında acemiliklerinin kurbanı olan bazı vatandaşlar, ellerindeki ve ayaklarındaki kesikler nedeniyle hastanelerin acil servislerine müracaat etti.

İzmir'de Kurban Hizmetleri Komisyonunun kent genelinde belirlediği 37 kesim ile 17 satış noktasında bayram namazının ardından kurban kesimine başlanırken, dikkatsizlik sonucu kendilerini yaralayan 150'ye yakın kişi kentteki çeşitli hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Polis ve hastane kayıtlarından edinilen bilgiye göre, kurbanlıklarını kesmeye çalışırken el, kol ve bacaklarında kesi oluşanlar ile büyükbaş hayvanları kontrol etmeye çalışırken yaralanalar başta Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin acil servisleri olmak üzere çeşitli hastanelere başvurdu.

Denizli Belediyesinin kent merkezinde belirlediği 27 kesim yeri bayram namazının ardından başlayan kesimlerde ise başta Denizli Devlet Hastanesi olmak üzere şehirdeki hastanelerin acil servislere 106 "acemi kasap" yaralanmaları nedeniyle başvurdu.

Manisa'da kendisini yaralan 70, Aydın'da ise 26 acemi kasap hastanelerin acil servislerine tedavi edildi.

Aydın'da hastaneye başvuranlar arasında, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in kardeşi Yunus Emre Erdem'in de olduğu öğrenildi.

"Acemi kasaplar"daki kesilerin genelde el, kol ve bacaklarda olduğu bildirildi.

Hastanelerde, ''acemi kasap''lar dolayısıyla acil servislerde yoğunluk yaşanması ihtimaline karşı iş yüküne göre bayram süresince düzenleme yapıldığını bildirildi.

Kaynak: AA