Pancar Tarlalarında Bayram

Üzümlü ilçesine başka illerden gelen işçiler Kurban Bayramı'nı tarlalarda pancar sökerek geçiriyor.


Pancar hasadının Kurban Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle işçiler bayramlarını tarlalarda çalışarak geçiriyorlar.

İlçeye Gaziantep, Van, Diyarbakır, Elazığ ve komşu illerden gelen göçer işçiler bayram tatili yapmak yerine tarlalarda pancar sökümü yapıyor. Pancar sökümünün dekarını 120 ile 150 lira arasında yapan işçiler memleketlerine gitmeme nedenlerini zaman ve para kaybı olarak açıklıyorlar.

Tarlaların yanında bulunan çadırlarda ve otomobillerde kalan işçiler sabahın ilk ışıkları ile ailece tarlalarda çalışmaya başlıyorlar. Akşama kadar pancar söken işçilerin çocukları ise bayramlarını ailelerine yardım edip diğer yandan şeker pancarların içerisinde oyun oynayarak geçiriyorlar. Tarlada çalışan anneler ise hem bebeklerine bakıyor hem de pancar söküyorlar.

İşçi Nazım Avcı,AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramı pancar tarlasında çalışarak geçirdiklerini ifade ederek, "Gaziantep'ten buraya çalışmaya geldik. Çoluk çocuk ailemizle birlikte. Kurban Bayramımız tarlada çalışarak geçiyor. Herhangi bir bayram hazırlığımız olmadı" dedi.

Bayram için hiçbir hazırlık yapmadıklarını belirten Aysel Aşık,"Bayramımız sanki yok. Bugün çalışıyoruz. Kışın çocuklarımız yesin diye para kazanıyoruz. Bayram böyle geçiyor. Ne bayramlık ne de başka bir şey aldık. Gece 12.00'ye kadar böyle çoluk çocukla çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA