Mobilya Çalışanlarına Liderlik Eğitimi

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), mobilya sektöründeki eğitim ihtiyacının giderilmesi hedefiyle oluşturulan İMOS Akademi tarafından düzenlenen eğitimler ‘Liderlik’ konusu ile devam etti.

Mobilya Çalışanlarına Liderlik Eğitimi

IMOS Toplantı Salonu’nda organize edilen programa katılan Eğitimci Pınar Konya, “Geleneksel yöneticiler işleri doğru yaparlar. Lider yöneticiler ise doğru işleri doğru yaparlar” dedi.

Liderliğin, insanları ortak amaçlar için mücadele vermeyi arzulamak harekete geçirme sanatı olduğunu belirten Konya, lider ve yönetici arasındaki farkları katılımcılara örneklerle anlattı.

‘ Geleceği Beraber Şekillendirmek’ başlıklı sunumunda işletmelere liderlik edebilmek için geliştirilmesi gereken beceriler üzerinde de duran Eğitimci Konya, “Astınıza kabul ettirdiğinizi değil, kabul ettiğini hissetmek önemli” şeklinde konuştu.

Başarılı liderin özelliklerine de değinen Pınar Konya, “Başarı bir lider, insanlara heyecan verecek bir vizyon oluşturmalı. Organizasyon için motivasyonu yüksek doğru kişileri seçebilmeli. Çalışanların eğitim ve gelişmesine destek vermeli. İnsanları, üretkenliklerini ortaya koyabilecek şekilde teşvik etmeli. Kurumun değer sistemini oluşturarak, çalışanları başarı hedefine odaklayabilmeli” bilgilerini paylaştı.

TÜV Rheinland Eğitim Direktörlüğü görevini yürüten Pınar Konya, sektör çalışanlarının niteliklerinin arttırmak amacıyla düzenlenen İMOS Akademi eğitimlerine katılanlara iletişim sorunlarını çözme ve motivasyonu arttırma konularında da bilgiler verirken gelen soruları da cevaplıd.

IMOS Akademi eğitimleri, bayram sonrasında farklı konu başlıklarında düzenlenecek prgramlarla devam edecek.
Kaynak: İHA