Lübnan'da Türk Pilotların Kaçırılması

Lübnan'da geçtiğimiz ramazan bayramında kaçırılan Türk pilotlardan Murat Ağca'nın babası Zeki Ağca, oğlunu ve diğer pilotu kaçıranlara seslenerek, "Günahsız insanları cezalandırmak, eziyet etmek, tutsak etmek günahların en büyüğüdür. Bu iki pilotun hiç bir suçu, günahı yok" dedi.


Ağca, Elazığ'daki evlerinde buruk bir bayram geçirdiklerini belirterek, iyi bir haber beklediklerini söyledi.

Pilotları kaçıranlara da seslenen Ağca, kaçıranların da kaçırılanların da Müslüman olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Günahsız insanları cezalandırmak, eziyet etmek, tutsak etmek günahların en büyüğüdür. Bu iki pilotun hiç bir suçu, günahı yok. Rızkları için kamu görevi yapan insanlardır. İnsanlara hizmet ediyorlar. Herkes ailesiyle birlikte bayramını geçirirken bunlar gecenin bir saatinde Beyrut'a gidiyorlar. Niçin? İnsanlara hizmet etmek için. Bu hizmetin karşılığı bu olmamalıydı. Pilotların can güvenliği sizlere emanettir, inşallah bayramda bizleri sevindirirsiniz."

Pilot Ağca'nın annesi Emine Ağca ise üzüntüden söyleyecek bir sözünün olmadığını dile getirdi.

Lübnan'da da 9 Ağustos'ta İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı kişiler, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçırmıştı.

Kaynak: AA