Konteyner Kentlerde Buruk Bayram

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı hüzünlü kutluyor.


Kilis'te, Suriyelilerin barındığı Öncüpınar ve Elbeyli konteyner kentlerinde bayram namazı kılındı. Öncüpınar'daki Halep ve Şam camilerinde saf tutan Suriyeliler, dua ederek gözyaşı döktü.

Hutbede Suriye'ye barış ve huzurun gelmesi, kan ve gözyaşının dinmesi ve Beşar Esed rejiminin son bulması için dua edildi. Bayram namazının ardından bayramlaşma töreni yapıldı. Çocuklara da şeker ve çikolata dağıtıldı.

Suriyeli Abdulbasit Cuma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerinden uzakta olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacıları kucakladığını vurgulayan Cuma, "Türk hükümetine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz. Allah, Türk halkından razı olsun" dedi.

- Kahramanmaraş'taki Suriyeliler

Kahramanmaraş'taki konaklama tesislerinde kalan Suriyeliler de Kurban Bayramı'nı ülkelerinden uzakta karşılamanın burukluğunu yaşadı.

Suriyeli Teysir İsmail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Herkes ülkesinde, ailesi ve yakınlarıyla bayram geçirmek ister ama nasip böyleymiş. Türkler bize kapılarını açıp kabul ettiler, biz onları ensar sayıyoruz, kendimizi de muhacir. Türklere nasıl teşeekür etsek az olur, hakkımızda hayırlısı olsun" diye konuştu.

Hatice İdris de ülkelerindeki savaşta herşeylerini kaybettiklerini, küçücük bir çadırda yaşamaya çalıştıklarını anlattı.

Kaynak: AA