Hakkari’de Bayram Coşkusu

Hakkari Valiliği, ilk defa çarşı merkezini Türk bayrakları ile donatarak kent meydanında bayramlaşma töreni düzenledi.

Hakkari’de Bayram Coşkusu
Sürekli toplumsal olaylarla gündeme gelen Hakkari’de barış sürecinin gelmesi ile birlikte çarşı merkezi ilk defa Türk bayrakları ile süslenerek bir etkinlik yapıldı. Hakkari Valiliği, “1. Kent Bayramlaşma” adı altında çarşı merkezindeki Cumhuriyet Caddesinin bir şeridini trafiğe kapatarak halkla bayramlaşma töreni düzenledi.

Çadırların kurulduğu ve etrafın Türk bayraklarıyla süslendiği çarşı merkezindeki bayramlaşma törenine yüzlerce kişi katıldı.

Cadde de masalar kurularak burada yaklaşık bin 1500 kişiye kavurma, pilav ve ayran ikram edildi. Yemek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar bayramlaşmaya ilgi gösterdi. Yemekten sonra valilik tarafından çocuklara oyuncak dağıtıldı. Oyuncak dağıtımı sırasında çocuklar arasında yer yer küçük çapta izdiham yaşandı.

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, herkesin bayramını kutladığını belirterek şöyle konuştu: ”Huzurla nice bayramlara kavuşmayı diliyoruz. Bugün Mekke’de 2 milyon hacı var bunlardan 75 bini Türkiye’yi temsilen giden hacılarımızdır. Bu hacılarımız İslam aleminin huzur ve güveni için dua ediyor. Bugün burada Hakkarililerin göstermiş olduğu birlik ve beraberlik yıllardır bölücü terör örgütünün bu halk üzerinde kurduğu baskının kalkmasının en bariz örneğidir. Biz daha huzurla barışla nice bayramları hep beraber yaşayacağız. Hepinizin bayramını kutluyorum geldiğiniz içinde hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Jirki aşireti Hakkari Temsilcisi Mehmet Adıyaman ise, Hakkari’de ilk defa valiliğin halk arasında bir bayramlaşma töreni düzenlediğini belirterek, bu programı düzenleyen Hakkari Valiliğine teşekkür ederek, "Türk ve Kürt halkı olarak hepimiz kardeşiz" dedi.

Sanatçı Aydın Aydın ise, barış süreci ile birlikte artık cenazelerin gelmemesinin mutluluğunu yaşadıklarını ve kurban Bayramını huzurlu geçirdiklerini söyledi.

Verilen yemeğe Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Ak Parti İl Başkanı Adülmutalip Özbek, HATSO Başkanı Servet Taş, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, sanatçı Aydın Aydın, daire amirleri, bazı aşiret temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA