Expo 2020 Süreci

İzmir Valisi, EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak, mülkiye başmüfettişliği görevine atanan Doç. Dr. Ergüder Can'ın, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliği ve İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevlerini sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.


Vali Toprak, yazılı açıklamasında, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliği ve İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevini yürüten Doç. Dr. Ergüder Can'ın, 14 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan karar gereğince önceki görevi olan mülkiye başmüfettişliği görevine atandığını belirtti.

Türkiye'de kurulan ilk iki pilot ajanstan biri olan İZKA'da kurucu genel sekreter olarak çalışan Can'ın, 7 yılı aşkın süredir bu görevi başarıyla sürdürdüğünü, son 3 yıldan beri de İZKA ve EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliği görevini birlikte yürüttüğünü ifade eden Toprak, şunları kaydetti:

"Genel sekreterimizin bilgimiz dahilinde olan bu ataması, gerek İZKA ve gerekse ülkemizin ve İzmir'in en önemli projelerinden biri olan EXPO sürecinde herhangi bir değişikliğe ve olumsuzluğa sebep olmayacaktır. Doç. Dr. Can, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliği ve İZKA Genel Sekreterliği görevlerini sürdürmeye devam edecektir. EXPO oylamasına kilitlenmiş ve bütün gücümüzle, enerjimizle EXPO'yu İzmir'e kazandırmak için çalışmalarımızı bundan böyle de hep birlikte sürdürmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA