Evcil Köpekler, Tatilde Bakıcılara Emanet

Kurban Bayramı'nda tatile gitmek isteyen vatandaşların evcil köpekleri için Kocaeli'de pansiyon hizmeti veren köpek merkezinin doluluk oranı yüzde 95'i buldu.


Kocaeli'de 13 yıl önce kurulan köpek eğitim merkezi, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatile çıkmak isteyen vatandaşların yanlarında götüremedikleri köpeklerine pansiyon hizmeti vererek, tatil süresince, köpeklerin diğer tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Merkezin sahibi veteriner hekim Akın Ziya Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında Kocaeli Veterinerler Odası'nın desteğiyle yaklaşık 13 dönümlük bir alana kurdukları merkezde eğitim, pansiyon, veterinerlik, pet shop gibi hizmetler verdiklerini söyledi.

ISO 9001 belgeli merkezde çalışan grubunun içerisinde sağlık teknisyeni, veteriner hekim ve bakım personellerinin mevcut olduğunu ifade eden Ünal, çalışanların sürekliliğini devam ettirerek bilgilerini daha da arttırdıklarını aktardı.

Teslim edilen hayvanların küçük ırk ve büyük ırk olarak türlere göre düzenlenmiş kulübelerde bakımının yapıldığını anlatan Ünal, köpek sahiplerinin tatil yapacakları süre boyunca, hayvanlarını gönül rahatlığıyla tesislerine bırakabildiklerini dile getirdi.

Ünal, bu süre içerisinde, köpeklerin temel gereksinimi olan yemek, dışarıya çıkarılarak gezdirilmesi gibi zorunlu ihtiyaçlarının giderilmesinin yanı sıra her gün sağlık kontrolünden geçirildiklerini vurguladı.

Merkezin yüzde 95 doluluk oranına ulaştığını kaydeden Ünal, şöyle konuştu:

"Aldığımız randevularla doluluk oranımızın yüzde 100 oranına ulaşmasını düşünüyoruz. Burada dostlarımızın sahiplerine söylüyoruz; gönül rahatlığıyla köpeklerini bırakabilirler. Buraya köpeği bıraktığınızda sadece mamasını verip gezdirmiyoruz, köpeğin davranışlarını, psikolojik yapısını analiz ederek onu mutlu etmek için yaklaşıyoruz."

- "Aşı eksiği olan köpekler kabul edilmiyor"-

Ünal, eğitim ve pansiyon hizmetinin yanında getirilen her bir köpek için mutlaka karne istediklerini belirterek, aşı eksiği olan hiçbir köpeği merkeze kabul etmediklerini söyledi.

Merkezin 120 köpek kulübesinden oluştuğunu bildiren Ünal, "Bu konuda seçici olmalıyız. Diğer gelecek köpeklere sağlıklı bir ortam sunmak zorundayız" ifadesini kullandı.

Ünal, küçük ırklı köpeklerin sağlık durumunda herhangi bir eksiklik varsa tamamlayarak özel olarak tasarlanmış yuvalara yerleştirdiklerinin altını çizerek, pansiyon ve eğitim hizmeti süresince eksik olan parazit ve aşı önlemi varsa takip çerçevesinde bunları tekrarladıklarını kaydetti.

Hayvanların merkezde kaldıkları sürede günlük genel sağlık kontrollerini gerçekleştirdiklerine işaret eden Ünal, köpek eğitim merkezinde kaliteli ve sınırsız hizmet vermek istediklerini anlattı.

Kaynak: AA