Esenyurt'taki Yangın

Esenyurt'taki fabrika yangını sırasında bodrum katındaki su havuzuna saklanarak itfaiye ekipleriyle telefonla bağlantı kurmayı başaran 26 yaşındaki işçi Tanju Uğur, zorlu mücadelenin ardından kurtarıldı.


Kıraç Atatürk Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan mobilya aksesuarları üretimi yapan yaklaşık 4 bin metrekare büyüklüğünde 5 katlı Samet Kalıp ve Madeni Eşya Fabrikası'nda sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Fabrika içindeki kimyasal maddeler nedeniyle sık sık patlama meydana geldi.

İstanbul'un bir çok ilçesinden gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alırken zor anlar yaşadı. Yangını söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen bazı itfaiye ekiplerine sağlık ekipleri ambulansta müdahale ederken, bazıları hastaneye kaldırıldı.

İtfaiye ekipleri, çevredeki İSKİ sarnıçlarından ve su tankerlerinden su takviyesi yaptı.

- Uğur, 2 saatte kurtarıldı

Yangın, fabrikanın yanındaki genel müdürlük binasına da sıçradı. İtfaiye ekiplerine telefonla ulaşan 26 yaşındaki Tanju Uğur, fabrikada mahsur kaldığını bildirdi.

Bunun üzerine itfaiye ekipleri, kurtarma çalışmaları başlattı. Ekipler, Uğur ile uzun süre telefonla irtibat kurdu. İlerleyen saatlerde, telefon bağlantısı da kesildi.

Oksijen tüpleriyle fabrikaya giren itfaiyeci ekipleri, yaklaşık 2 saat sonra işçiye ulaştı. 112 Acil Sağlık Ekipleri, bodrum katındaki su havuzuna saklanan Tanju Uğur'a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Daha sonra ambulansla Esenyurt Devlet Hastanesine kaldırılan Tanju Uğur'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Fabrika, yangın nedeniyle büyük hasar görürken, çevreyi de yoğun duman kapladı. Yangın sırasında da fabrikada çalışan işçiler ve yakınları da olay yerinde toplandı.

Kaynak: AA