Düzeltme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İmralı ile arasının açılıp açılmamasından çok BDP, verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığımız ile arasını açmamaya gayret etsin. Eğer verdiği mesajlar, bu dozda gidecek olursa, bu sefer Adalet Bakanlığı ile arasını açar, böyle bir görüşmenin ipleri kopar. Bunu bir defa çok açık, net söylemek zorundayım. Çünkü böyle sınırı aşan ve tahrik kokan mesajlara hükümet olarak biz de 'evet' diyemeyiz" dedi.


Erdoğan, Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'ne kıldığı bayram namazı çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

BDP heyetinin İmralı ziyareti ve Abdullah Öcalan'ın mesajına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "Henüz, bana gelmiş bu konuda net, kesin bilgiler yok. Net, kesin bilgi olmayınca o konuyla ilgili de yorum yapmak doğru olmaz. Çünkü İmralı'da ne konuşulmuş ne yapılmıştır bunu bilmediğim için de BDP heyetinin açıklaması üzerinden yorum yapmak sıkıntı olur" diye konuştu.

Erdoğan, bir gazetecinin "BDP ile İmralı arasındaki makas açılıyor mu?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"İmralı ile arasının açılıp açılmamasından çok BDP, verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığımızla arasını açmamaya gayret etsin. Eğer verdiği mesajlar, bu dozda gidecek olursa, bu sefer Adalet Bakanlığı ile arasını açar, böyle bir görüşmenin ipleri kopar. Bunu bir defa çok açık, net söylemek zorundayım çünkü böyle sınırı aşan ve tahrik kokan mesajlara hükümet olarak biz de 'evet' diyemeyiz."

Kaynak: AA