Bayramı Hastane Bahçesinde Karşıladılar

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören bazı hastaların yakınları, Kurban Bayramı'nı, hastane bahçesindeki viyadük altında ya da otomobillerinde karşıladı.

Bayramı Hastane Bahçesinde Karşıladılar

Kurban Bayramı'nda kimi evinde sevdikleriyle geçirirken kimi çalışmak zorunda kalıyor bazıları da hastanede yakını olduğu için bayramı hastane bahçesinde geçiriyor. Bölgenin sağlık merkezi konumunda olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin bahçesi de Kurban Bayramı'nda hasta yakınlarıyla dolup taşıyor. Adana'ya çevre illerden sevk edilen hastaların yakınları bahçede ya ağaç altında, ya viyadük altına yaptıkları yatakta ya da otomobillerinin içinde kalıyor. Viyadük altında kalan bazı hasta yakınları bayram namazı öncesi abdest alıp hastanenin mescidinde Kur'an-ı Kerim okuyup namaz kıldı. Daha sonra ise hastasıyla bayramlaşmak için hastaneye gitti.

Yakınını tedavi ettirmek için hastaneye getiren bazı hasta yakınları da çok yorgun olduğu için bayram sabahı gecenin dondurucu soğuğunda battaniyeye sarılarak uyuya kaldı.

Annesi 79 yaşındaki Sevgi Rabia Gülen safra kesesinden rahatsız olduğu için 6 gündür hastanenin bahçesinde yatıp kalkan Asuman İnce (59), bayram olmasına rağmen evde çocuklarının yanında olamadığını belirterek, "Annem için 6 gündür hastanenin bahçesinde orada burada yatıyoruz. Gece çok soğul oluyor ama ne yapalım annem için katlanıyorum. Bugün bayram çocuklarım da bayramlaşmaya buraya gelecek. Annemin sağlığı tek yerine gelsin de biz o zaman bayram yaparız" dedi.

23 yaşındaki Ömer Yılmazcan ise İstanbul'da çalışırken 4 yaşındaki kardeşi Muhammet Yılmazcan'ın beyninde aniden iltihaplanma olduğu için Şanlıurfa'dan Adana'ya sevk ettiklerini bu nedenle kendisinin de işi bırakarak Adana'ya geldiğini söyledi.

Ramazan Bayramı'nda çalıştığı için annesi ve babasının yanına gidemediğini bu bayramda da kardeşi hasta olduğu için memlekete gidemediğini belirterek, "23 gündür hastane bahçesinde bekliyorum. Kardeşimin iyileşmesi için bir umutla bekliyorum. Aileme mutlu haberi vermek istiyorum. Bugün bayram ama bizim bayramımız kardeşim iyileştikten sonra olacak" diye konuştu.

Bazı hasta yakınlarının da otoparkta otomobillerinin içinde yakınlarını bir an olsun yalnız bırakmadığı görüldü.

Kaynak: İHA