Bayraklı’da Bayram Geleneği Devam Etti

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, göreve geldiğinden bu yana aynı bayram geleneğini sürdürdü.

Bayraklı’da Bayram Geleneği Devam Etti
Bayramın ilk günü, vatandaşları ziyaret eden, çocuklarla bayramlaşan Başkan Karabağ; namazını Cengizhan Mahallesinde Şafak Cami’de vatandaşlarla birlikte kıldı.
Namaz sonrası, mahalle sakinleri ile ayrı ayrı bayramlaşan Karabağ; etrafını saran çocuklarla sohbet ederek onlara bayram harçlığı dağıttı.

Başkan Hasan Karabağ, “Halkımıza sağlıklı bir bayram yaşatmak için çalışıyoruz. Kurban kesim alanlarını günler öncesinden duyurduk. Kesim alanlarında gerekli tedbirleri aldık. Bayraklı Bayramlarda da çok güzel. Her bayram olduğu gibi bu bayramda halkın içindeydim. Bayram da eşim Bahriye Hanımla birlikte ev ve esnaf ziyaretleri yapıyoruz. İnşallah tüm halkımızla bayramları kutlamaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

İLK ZİYARET TÜRÜN AİLESİNE
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ilk olarak Türün ailesini ziyaret etti.Çiçek mahallesinde oturan Türün ailesine bayram ziyaretinde bulunan Hasan Karabağ, ikinci ev ziyareti olarak Muhittin Erener mahallesinde oturan Muhsin Doğan’ın evine konuk oldu. Başkan Karabağ son olarak Mansuroğlu mahallesinde ikamet eden Danacı ailesine misafir oldu. Başkan Karabağ her bayram olduğu gibi ev ziyaretlerine ve dernek devam ettiklerini dile getirdi.

BAYRAKLI’DA SIKI DENETİM
Bayraklı Belediyesi Zabıta, Sağlık ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, günler öncesinden başladıkları çalışmalarını bayramın ilk günü de sürdürdü. Bayraklı’da kaçak satış ve kesim yapılması muhtemel bölgelerde denetimlerini sıklaştıran ekipler, ilçeyi sokak sokak dolaşıyor. Ekipler; Belediyenin alt yapısını oluşturarak kesim ve satış alanı olarak duyurduğu yerler ile ilgili yönetmelikle belirlenen alanların dışındaki kesim ve satışlara geçit vermiyor. Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa çalıştıklarını söyleyen Belediye ekipleri; sürekli seyir halinde olduklarını ve ihbarları tek tek değerlendirdiklerini söylüyor.

Çalışmalarına haftalar önce başladıklarını hatırlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ belirlenen noktalarda kesim yapıldığını belirtti.

Bayram süresince bu alanlarda vatandaşların kendilerine sağlanan olanaklarla rahatça kesim yapabileceğini söyleyen Karabağ; Belediyenin ilgili ekiplerinin bayram boyunca mesai yapacağını, vatandaşların başvuru ve bilgi edinmek üzere kendilerini arayabileceğini duyurdu.
Kaynak: İHA