Afrikalı Öğrencilerin Bitlis'te Bayram Sevinci

Bitlis Sanayici İş Adamları Derneğinin davetlisi olarak Afrika ülkelerinden gelen 10 öğrenci, Kurban Bayramı coşkusunu Bitlislilerle yaşadı.


Gine, Papua Gine, Filipinler, Etiyopya, Libya, Fas ve Somali'den Bitlis'e gelen öğrenciler, bayram namazını kılmak için camide saf tutarak, vatandaşlarla bayramlaştı. Ardından mezarlık ve türbeleri ziyaret eden öğrenciler, buralarda dua etti.

Vatandaşların bayramlarını kutlayan Afrikalı öğrencilere, kolonya ve şeker ikram edildi.

Etiyopya'dan, Bitlis'e gelen öğrencilerden İmaj İsmail, Bitlis'i ve Bitlislileri çok sevdiğini belirterek, Kurban Bayramı'nı burada geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İsmail, "Bitlisli kardeşlerimizin bayramını kutladık. Onlarda bayramımızı kutlayarak, bize şeker ve kolonya ikramında bulundu. Nasip olursa bir daha Bitlis'e gelmek istiyorum" dedi.

Somalili Ahmed Hasan ise Bitlislilerin sıcak kanlı olduğunu ve kentte çok sayıda zatın yattığını belirtti.

Gineli Mahmudu Balde de Bitlis'in çok güzel bir kent olduğunu ve bu anlamlı günde burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirerek, "Buradaki bazı türbeleri ziyaret ettik. Hem dua ettik hem de dua istedik. Ayrıca Bitlisli kardeşlerimizle bayramlaştık. Bitlis halkı çok misafirperver" diye konuştu.

Fas'tan gelen Sufyan Ebdul ise Bitlisliler ile gönül köprüsü kurduklarını belirterek, Bitlislileri de kendi ülkelerine davet etti.

BİSİAD Başkanı Ayetullah Şimşek de Afrika ülkelerinden gelen öğrencileri 3 gün boyunca Bitlis'te misafir edeceklerini söyledi.

Bayramı Bitlis'te geçiren Afrikalı öğrencilerle türbeleri ziyaret ettiklerini bildiren Şimşek, yarın öğrencilerle ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA