Adana'dan Batman'a 'Burç' Köprüsü

Özel Burç Vural İlkokulu'nun öğretmen ve velileri bayramı Batman'daki kardeş okul Kıbrıs Şehitleri Ortaokul’unu ziyaret ederek geçirdiler.

Adana'dan Batman'a 'Burç' Köprüsü

Burç'lu veli ve öğretmenler kardeş okulda tespit edilen ihtiyaç sahibi velileri evlerinde ziyaret ettiler. Kurban etinin yanı sıra kırtasiye ve oyuncaklardan oluşan hediyeleri de götüren Burç Vural İlkokulu'nun öğretmen ve velileri, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının doruk noktaya ulaştığı Kurban Bayramı'nda yaptıkları yardımla manevi bir huzur yaşadılar.

Burç Vural İlkokulu Müdürü Ramazan Başol, öğretmen ve velilerinin bayramda aileleri ile birlikte olup eş dost ve akraba ziyareti yapmak yerine hayırlı bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

Başol, düzenlenen gezinin Adana ve Batman'da bulunan iki okul arasındaki öğrencilerin gönül köprüsü kurmasına vesile olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:
“Okullarımızın öğrencileri arasında gönül köprüsü kuruldu. Maddi ve manevi destekle öğrencilerimizin bu güzel heyecanı yaşamalarını sağladığımızı düşünüyorum. Kardeş okulumuz olan Batman Kıbrıs Şehitleri Ortaokul’una yardım elini uzatmak sosyal sorumluluklarımızın sadece birisidir. Bu fedakarlığı ve hayırlı ziyareti gerçekleştiren tüm veli ve öğretmenlerimizi kutluyorum."
Kıbrıs Şehitleri Ortaokul’u Müdürü Yusuf Çelik ise, Burç velileri ve öğrencilerinin kendi okullarını ziyaret etmeleri ve öğrencilerine hediyeler getirmelerinin kendilerini çok memnun ettiğini belirtti.

Bu kardeşliğin devamını dileyen Çelik, "Bizler de daha sonra Burç Vural İlkokul’una iade-i ziyarette bulunacağız. Burç Vural İlkokulu Müdürü Ramazan Başol ve velilerin yanı sıra öğrencilerimize de çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Başol, yardımlarının bununla da sınırlı kalmayacağını belirterek, kardeş okul ziyaretlerinin karşılıklı olarak bundan sonraki dönemde de devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA