Şehitlikte Hüzünlü Bayram

Kadifekale Şehitliği, Kurban Bayramı arifesinde, şehit olan yakınlarını ziyaret etmek için gelenlerle doldu.


Sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliğe gelen aileler, oğullarının mezarı başında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Çocuklarının mezarının üzerini ve etrafını temizleyen, mezara çiçek bırakan bazı ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde Oğul Köyü yakınlarda askeri konvoyun geçişi sırasında düzenlenen saldırıda 15 Eylül 2012'de şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin ailesi de arife günü şehit oğullarının kabri başındaydı. Oğunun mezarını temizleyen, dua eden anne Döndü Çiftçi, olayın üzerinden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen acısının taze olduğunu belirtti.

Böbrek hastası olduğunu anlatan anne Çitfçi, her gün oğlunun mezarına geldiğini anlattı. Anne Çiftçi, oğluyla mezarı başında dertleştiğini ifade ederek, ''Konuşuyoruz, anlatıyorum derdimi. Bana çok düşkün, 'Mehmet'im sen gittin neler oldu neler' diyorum. 1 seneyi geçti Mehmet'imi unutmadım. Babasına diyorum ki; buraya kilim serelim de burada yatayım Mehmet'imle. Sabah diyalize gidiyorum, öğleden sonra buraya geliyorum. Burayı süpürüyorum, otları temizliyorum Mehmet'in evi, Mehmet'in bahçesi diye. Kendi hastalığımı unuttum" diye konuştu.

Kurban Bayramı nedeniyle, şehitlikler gibi kabristanlar da ziyaretçilerin akınına uğradı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de, ziyaretlerde yaşanabilecek yoğunluklar nedeniyle vatandaşlara yardım amaçlı çeştli tedbirler aldığı gözlendi.

Kaynak: AA