Rus Geline Türk Düğünü

Osmaniyeli denizci, iş için gittiği Rusya'da tanıştığı Oga Guskova ile Türk geleneklerine göre yapılan düğünle dünya evine girdi.


Özel bir şirkete ait gemide çalışan Halis Başsarı ile Rus eşi Olga Guskova'nın düğünü Kadirli ilçesine bağlı Mehedinli köyünde Türk geleneklerine göre yapıldı.

Davullu zurnalı düğünde, kına yakıldı, yüzükler takıldı, gelin ve damat bol bol oynadı. Eline kına sürülerek altın hediye edilen Rus gelin Guskova, davetlilerle halay çekti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olduktan sonra 7 yıldır özel bir şirkette görev yaptığını anlatan Başsarı, 2 yıl önce iş için gittiği Rusya'da tanıştığı Guskova ile önce arkadaş olduğunu, daha sonra evlenme kararı aldıklarını bildirdi.

Çok mutlu olduğunu ifade eden Başsarı, şöyle konuştu:

"Dünyanın çeşitli ülkelerine iş için gidiyorum. İki yıl önce yine bir iş için gittiğim Rusya'da İngilizce bilen Olga ile tanıştım. 1 yıl süren arkadaşlığımızın arından evlenme kararı aldık. Ailelerimizi tanıştırdık. Onların da onayıyla ilk olarak Türk usulü düğün yapmak istedik. Rusya'da da düğün yapılacak. Çok mutluyum."

Olga Guskova ise daha önce birkaç defa Türkiye'ye geldiğini ve çocuk eğitimi üzerine çalıştığını belirterek, çocukları çok sevdiğini ve Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Eşini çok sevdiğini, ailesini de çok geniş ve arkadaş canlısı bulduğunu ifade eden Olga, "Bana karşı çok iyiler. Bana arkadaş gibi davrandıkları için çok mutluyum" dedi.

Başsarı'nın annesi Selbi ve babası Hasan da oğlu ve gelininin mutlu olmaları için dua ettiklerini, çok gururlu olduklarını söyledi.

Düğüne katılan gelinin annesi Marina ve babası Viancheslav Guskova da Türkiye'de olmaktan ve Türk insanının misafirperverliğinden dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA