Malatya Bayrama Hazır

Malatya’da Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Malatya Bayrama Hazır

Malatya Belediyesi tarafından Cezmi Kartay Caddesi ile çevre yolu Adliye arkasındaki yolda pazarcılara izin verilmesi nedeniyle, pazarcılar yoğun satış yaptı.

Herkes bütçesine göre bayramlık alışverişi yaparken, kamuda çalışanlar ile emeklilerin aylıklarının ödenmesi nedeniyle piyasanın canlı olduğu görüldü.

Satış yapan pazarcıların kimisi işlerin iyi olduğunu ifade ederken, kimisi de eski alışverişlerin kalmadığını, vatandaşların genelde büyük alışveriş mağazalarına yöneldiğini dile getirdi.

15 Ekim Salı günü başlayıp, 18 Ekim’de sona erecek olan Kurban Bayramı nedeniyle Malatya merkezde 30 yerde kurbanlık hayvan kesim yerinin belirlendiği bildirildi.

Kurban kesim ücreti olarak da kasaplar, büyükbaş hayvan kesimi için en fazla 150 TL, küçükbaş hayvan kesimi için en fazla 30 TL alabilecek. Resmi bayramlaşma programı ise bayramın 2. günü Ramada Altın Kayısı Otel’de gerçekleştirilecek.

Bayramın birinci günü belediye otobüsleri tüm hatlarda 06.00 ile 20.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet vereceği belirtildi.

Vatandaşlar, gerektiğinde Malatya Belediyesi Çağrı Merkezi’nin 444 51 44 numaralı telefonunu arayabilecekler.

Bu arada, Malatya Belediyesi MEGSAŞ Ekmek Fabrikası’na bağlı ekmek satış büfeleri de Kurban Bayramı süresince vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

Kurban Bayramı süresince açık kalacak ekmek satış büfeleri şunlar:
Eski Belediye Arkası, Akpınar, Kernek, Emeksiz, Battalgazi, TOKİ 1. Etap, TOKİ 2. Etap, Çevreyolu, Beydağı Devlet Hastanesi, Malatya Devlet Hastanesi, Köy Garajı, Sıtmapınarı ve Yeni Camii önü.
Kaynak: İHA