Kurban Bayramı Mesajları

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve Derik Genç İşadamları Derneği Başkanı Erkan Çelik Kurban Bayramı mesajı yayımladı.


Vali Kıraç, mesajında toplumda birlik ve beraberliği pekiştiren, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörüyü en üst seviyeye taşıyan günlerden olan Kurban Bayramı'na erişmenin sevincini büyük bir coşkuyla yaşadıklarını belirtti.

Bayramda dargınlıkların ve küskünlüklerin bir kenara bırakılması gerektiğini belirten Kıraç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Birlik, beraberlik ve hoşgörünün tohumlarını serpmeliyiz. Bayramlar, insanları ortak bir paydada buluşturmalıdır. Kırgınlığı ve dargınlığı azaltırken mutluluğu, huzuru ve yaşama sevincini arttırmalıyız. Bayramlarımız, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramı'nın tüm milletimize ve ülkemize barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum."

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu da toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı'nı daha idrak etmenin mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Nasıroğlu mesajında şunları kaydetti:

"Bayramlar, umutları canlandıran, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını doruğa çıkartan özel günlerdir. Bu düşünceyle bayramın küslüklerin ortadan kalkmasına, kardeşliğimizin ve birliğimizin pekişmesine vesile olmasını; şehrimize, ülkemize, bütün İslam alemine ve dünyaya sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."

Derik Genç İş adamları Derneği Başkanı Erkan Çelik de bayramların milli birlik ve beraberliğin, hoşgörü ve kardeşliğin, dayanışmanın, sevgi ve saygı kavramlarının en yoğun olarak yaşandığı özel günler olduğunu ifade ederek mesajında duygularını şöyle aktardı:

"Millet olarak güç ve zor günlerimiz ile güzel günlerimizi paylaşmayı en iyi bilen toplumlardan biriyiz. Bu özelliğimizdir ki, asırlardır bizim ulus olarak varlığımızın devamını sağlamıştır. Bu özelliklerimiz devam ettirmemiz gereken çok olumlu ve müstesna hasletlerimizdir. İdrak etmekte olduğumuz Kurban Bayramı'nın tüm İslam alemine, tüm iş dünyasına mübarek olsun."

Kaynak: AA