Suriyeli Berberlerin Bayram Yoğunluğu

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli berberler, konteyner kentte kendilerine tahsis edilen dükkanda sığınmacılara ücretsiz hizmet veriyor.


Merkeze bağlı Fatih köyünde kurulan ve Beydağı Konaklama Tesisi adı verilen konteyner kentte kalan Hüseyin Barak,AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesiyle Suriye'nin Humus kentinden geldiğini söyledi.

Barak, Suriye'de iç savaş nedeniyle her şeylerini geride bırakıp Türkiye'ye geldiklerini belirtti.

18 yıllık berber olduğunu anlatan Barak, Malatya'ya geldikten sonra, ilk zamanlarda gönüllü olarak konteynerlere giderek insanları tıraş ettiğini ifade etti.

Ardından yetkililerden berber dükkanı talebinde bulunduğunu dile getiren Barak, kendilerine bir konteynerin tahsis edildiğini ve burada gönüllü olarak çalışmaya başladıklarını kaydetti.

Yaklaşan kurban bayramı nedeniyle işlerinin yoğun olduğunu aktaran Barak, "Ben ve oğlum bayram yoğunluğunda çalışmaktan memnunuz. Halkımıza gönüllü hizmet ediyoruz" dedi.

- "Hiçbir yer eviniz gibi olamaz"

Ülkelerini hiçbir zaman akıllarından çıkarmadıklarını anlatan Barak, şöyle konuştu:

"Benim aklım orada. Çünkü ailem ve akrabalarım hepsi orada. İnşallah, bu savaş biter de memleketimize geri döneriz. Buradaki yaşadıklarımız bizim için bir hatıra olarak kalacak. Bizlere yardımlarından dolayı konteyner kent yöneticilerimizden çok çok memnunuz ama hiçbir yer eviniz gibi olamaz. Türk milletine bize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyoruz."

Hüseyin Barak'ın oğlu Ahmet Barak da dükkanda babasıyla birlikte çalıştığını, bayramın yaklaşması dolayısıyla işlerinin yoğun olduğunu belirtti.

Barak, "Babam yetişkinleri tıraş ediyor. Ben de çocukları tıraş ediyorum. Suriye halkına hizmet etmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Berberde tıraş olmak için sıra bekleyen Mustafa Hasan ise ailesiyle Humus'tan geldiklerini söyledi.

Barak ailesinin sunduğu hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hasan, "Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Memnunuz. Onlar karşılık beklemeden, gönüllü olarak bizleri tıraş ediyor" ifadesini kullandı.

Müşterilerden Besam Hamiş de çocuklarıyla tıraş olmaya geldiğini kaydetti.

Hamiş, "Bizim için bayramın hiç bir tadı yok. Hüzün dolu bir bayram geçireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA