Milletvekili Çalık Açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için çalışmaların ve girişimlerin sürdüğünü bildirdi.

Milletvekili Çalık Açıklaması

Milletvekili Çalık, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli ile birlikte Canlı Hayvan Pazarı’nı gezerek burada kurbanlık satanlar ve kurban alanlarla sohbet edip, sorun ve taleplerini dinledi. Milletvekili Çalık, “Malatya’ya özellikle Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasını istiyoruz. Bununla ilgili talebimizi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker’e ilettik. Organize Sanayi Bölgeleri Sanayi Bakanlığı’na bağlıydı. Ama Hayvancılık Organize Sanayi Bölgeleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlandı. Sayın Bakanımız Mehdi Eker ile görüşmemiz de bize, ‘Bir alan tahsis ederseniz, bizde elimizden geleni yaparız’ dedi.

Bizden çok geniş bir alan istiyorlar. Bizde takip ediyoruz. Malatya’ya bir tane Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’ni kazandırmamız lazım. Üretimin, alımın, satımın, kesimin ve hayvansal yemlerin sağlandığı bir alan olması gerekiyor. Bunu başardığımız anda Malatya’da hayvancılık çok daha iyi noktalara gelecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA