Kurban Bayramına Doğru

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile Belediye Başkanı Yakup Koçal, Kurban Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Coşkun, mesajında, Kurban Bayramının, yardımlaşma hassasiyeti ve beşeri ilişkileri güçlendiren, insanın akrabaları ve sevdikleriyle kucaklaşmasının, birlik ve beraberliği pekiştirmenin yaşanacağı özel günler olduğunu bildirdi.
Kurban Bayramının özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı ifade ettiğine dikkati çeken Coşkun, şunları kaydetti:
"Kurban Bayramı vesilesiyle birbirimizin dertleriyle daha çok dertlenelim, birbirimizi daha çok anlamaya ve birbirimizi daha çok hissetmeye gayret edelim. Komşularımızla akrabalarımızla ve büyüklerimizle bayram sevincinde daha fazla bir araya gelmeyi bir fırsat olarak değerlendirelim. Büyüklerimizin duasını alalım. Milletimizin huzur ve selameti için ülkemiz, bölgemiz ve dünyada barış ve istikrarı korumak için fedakarca görev yapan bütün asker ve polislerimizin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Allah, bayram sevincimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Tüm hemşehrilerimin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."
- Belediye Başkanı Yakup Koçal
Koçal ise mesajında, bayramların, birlik ve beraberliğin güçlendiği, insanlar arasında sevgi ve saygının arttığı zamanlar olduğunu belirtti.

Bayramların, toplumda önemli bir yeri, büyük maneviyatı olduğunu vurgulayan Koçal, şu ifadelere yer verdi:
"Mübarek Kurban Bayramında dinimizin de buyurduğu gibi dargınlık ve küskünlüklerin kenarda kaldığı, yardım, dayanışma, şefkat duygularının zirveye çıktığı neşe dolu bir bayram olarak görmeyi temenni ediyorum. Özellikle Kurban Bayramlarında belediyelere önemli görevler düşüyor. Biz de Yalova Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi kurban kesecek vatandaşlarımızın dini görevlerini yerine rahatça getirmeleri için önlemlerimizi aldık. Başta Veterinerlik İşleri Müdürlüğü olmak üzere Zabıta ve Temizlik İşleri müdürlüklerimizin personelleri, Kurban Bayramı süresince daha aktif olarak görev yapacak. Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."
Kaynak: AA