Başkan Karabağ, Aracı Oldu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Kurban bayramı arifesinde, gezdiği kurbanlık satış yerinde satıcılar ve alıcıların arasını buldu.

Başkan Karabağ, Aracı Oldu
Bayraklı'nın bereketli olduğunu belirterek, satışlardan çok memnun kaldıklarını belirten satıcılar, başkan Karabağ'a hizmetlerinden dolayı da teşekkür etti.
Kurban satış ve kesim alanını Doğançay Mezarlığı'Nın yanındaki boş arazide kuran Bayraklı Belediyesi denetimlerini de sıklaştırarak, tüm hazırlıklarını tamamladı. Otobüslerle ücretsiz ulaşımın da sağlandığı kurban pazarına Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen onlarca satıcı temel ihtiyaçların karşılanmasında her türlü kolaylığın sağlanmış olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, Başkan karabağ'a memnuniyetlerini bildirdi. Bayram öncesi pazar yerinde incelemelerde bulunan Başkan Karabağ, bir satıcı ile alıcının da pazarlığında aracı oldu. Kurbanlık satışlarından oldukça memnun kaldıklarını belirten satıcıların bir çoğu, kısa sürede satışların bittiğini söyledi.

Bunun sevindirici olduğunu ifade eden Başkan Karabağ, herkese hayırlı bayramlar diledi. Aydınlatmadan, içme suyuna, yollardan banyo ve tuvaletlere kadar her şeyin nizami şekilde daha modern yapıldığına da dikkat çeken Başkan Hasan Karabağ, "Temizliğe büyük önem veriyoruz. Doğançay Mezarlığı yanındaki yeni alan bu iş için gayet uygun bir bölge. İslami usullere uygun olarak gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını kestirebilirler. Belediye olarak biz de yanlarında olacağız" dedi.

KAÇAK KESIME IZIN VERILMEYECEK
Bayraklı Belediyesi ekipleri sınırlar dahilinde belediyenin izni olamadan yapılacak kesim ve satışlara izin vermeyecek. Kaçak hayvan satışına 182 TL, Kabahatler Kanununa göre de 88 TL idari para cezası uygulanacak. Bayraklı'da 9 farklı noktada gerçekleştirilecek kesimhanelerden 4'ü doğançay kurban satış yerinde, diğerleri de Gümüşpala, Çamkıran, Özkanlar, Yeni Girne ve Bayraktepe pazarlarında yer alacak.
Kaynak: İHA