'Orman Gönüllüleri” Aranıyor!

“Gelecek kuşaklar orman yok demesin” sloganı ile 18 yıl önce Cem Bakioğlu başkanlığında kurulan ve kurulduğu günden bu yana başarılı çalışmalara imza atan Ege Orman Vakfı tüm doğaseverleri “Orman Gönüllüsü” olmaya çağırıyor.

'Orman Gönüllüleri” Aranıyor!

Ege Orman Vakfı Proje, Eğitim ve Gönüllülerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili; 18 yıldır Vakfın yürüttüğü çalışmalardaki başarının önemli kaynaklarından birinin gönüllüler olduğunu söyledi.

Bilgili; “Tükenmekte olan doğamızı, yaşamımızı ve geleceğimizi korumak için birlikte çalışıyoruz. Gönüllülerimiz bugüne kadar doğruluğuna inandıkları ve gönülden benimsedikleri Ege Orman Vakfı amaçlarının gerçekleşmesine katkıda bulunmak için, doğa için yapılan çalışmalara hiçbir karşılık beklemeden, istek ve heyecanla destek verdiler. Her sene bir önceki seneye göre daha çok çalışıyoruz. Her sene bir önceki seneye göre gönüllü katılımlara daha çok ihtiyacımız var. Yine bu yaz bizi kavuran sıcaklar ağaçları da kavurdu. Artan sıcaklıklarla beraber hektarlarca orman alanı yok oldu. Milyonlarca ağacımız kül oldu, kuşlar, böcekler yok oldu. Zararın maddi bölümü telafi edilebilir ama asıl o yöredeki hayat bitti. Orman yangınlarının önüne geçmenin, kumsalımızın, koylarımızın, ırmaklarımızın, göllerimizin, denizimizin korunmasının yolu eğitimden geçiyor. Bunun için el ele verip bizim ve çocuklarımızın olan dünyayı korumalıyız. Ege Orman Vakfı'nın gönüllü ordusuna katılımınız bunun için çok önemli. Farklı meslek gruplarından birikimlerini değişik ölçek ve nitelikteki projelerimize aktaracak uzman gönüllülere, farklı alanlarda eğitim alan üniversite öğrencilerine, gönüllü eğitimcilere her zaman ihtiyacımız var.” dedi.

Vakfa gönüllü olmak isteyenlerin Vakfın 232 463 80 80 nolu telefonunu arayarak bilgi alabilecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA