Levent Kırca Adanalı Tiyarto Severlerle Buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Desteği ile Levent Kırca Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu “İçerdekiler” Oyun’u yoğun istek üzerine tekrar Adana'da tiyatro severlerle buluştu.

Levent Kırca Adanalı Tiyarto Severlerle Buluştu

Müziklerini dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın yaptığı ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen “İçeridekiler” Oyun’u turne kapsamında 21 Mayıs'ta Adana'da sahnelenmiş ve Adanalı Tiyatro severlerden yoğun ilgi görmüştü. Günler öncesinden tükenen biletler, birçok Adanalının oyunu izleyememesine neden olmuştu. Levent Kırca Tiyatrosu bu yoğun ilgiye kayıtsız kalmayarak "İçerdekiler" oyununu tekrar Adanalılarla buluşturdu.

Ergenekon ve Balyoz davalarını mizahi bir şekilde ele alan "İçerdekiler" oyunu Çukurova Doğal Park Amfi Tiyatro'da Adanalı tiyatro sevenlerle buluştu.

Andımızın okunmasıyla başlayan “İçerdekiler” oyunu Gazeteci Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993'te Ankara'da ki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirdiği günden ve Köy Enstitüleri oturumunda yaptığı bir konuşmadan kesitlerle devam etti.

Oyunda tutuklanan gazetecilerden Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın Silivri’deki yaşadıklarını da mizahi bir dille seyirciye aktaran Kırca, duygusal anlar yaşatırken diğer yandan da izleyenleri kahkahalara boğdu. Hüzün ve kahkahaların bir arada yaşandığı oyunda Kırca, sıcak davranmışlarıyla dikkat çekti.
Kaynak: İHA