Kesob Başkanı Mustafa Alan Açıklaması

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara uyarılarda bulunarak, Çin malı bıçak kullanmamaları gerektiğini söyledi.

Kesob Başkanı Mustafa Alan Açıklaması

Kurban Bayramı dolayısıyla Kayseri’de alışverişin hareketlilik kazandığını dile getiren Alan, “Kurban bayramı dolayısıyla Kayserimizde bir hareketlilik var. Özellikle Kurban Bayramı olması dolayısıyla, giyside, gıda ürünlerinde, tatlı çeşitlerinde ve şekerleme grubunda herkes bütçesine göre bir şeyler almaya çalışıyor. Çarşı pazarda sadece kurban değil alışverişte de hareketlilik var” ifadelerini kullandı.

Mesleği olmayan kişilerin et çekmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Alan, “Bizim vatandaşlarımıza tavsiyemiz, et çekimi ile ilgilidir. Mesleği olmayan insanlar da et çekmek için bu işi yaparak hijyenik olmayan ortamlarda et çekiyorlar. Vatandaşlarımız daha hijyenik olan kasapları tercih etsinler. Vatandaşların sadece 4-5 gün bu işi yapanlara değil de mesleği olan kasaplara et çektirmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Bayram dolayısıyla bıçakçılarda da bir hareketlilik olduğunu belirten Alan, piyasada bulunan Çin malı bıçakların kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Alan, “Özellikle bıçakçılarda Kurban Bayramı olması dolayısıyla bugünlerde faaliyet var. Piyasada olan Çin malı bıçakları değil de, bıçaklarını bıçakçılardan almalarını tavsiye ediyoruz. Çok güzel imalat yapan bıçakçılarımız var. Vatandaşlarımız Çin malı bıçakları değil de Kayserimizde ve çevre illerimizde imalatı yapılan bıçaklardan kullansınlar. Alınan Çin malı bıçaklar eğilip ve kırıldığı için kesilen hayvana da eziyet veriyor” şeklinde konuştu.

Mustafa Alan ayrıca, bayramın ikinci günü KESOB olarak bayramlaşma töreni düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA