Darıca'dan Kısa Kısa

Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğince ihtiyaç sahiplerine yardım yapıldı.


Dernek Başkanı Kudret Sekban, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi çok sayıda ihtiyaç sahibini sevindirdiklerini söyledi.

Hayırseverlerin derneğe bağışladığı yeni ve kullanılmış kıyafetleri dağıttıklarını belirten Sekban, "Bu konuda bize destek veren hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu tür yardımlar periyodik olarak bayramdan sonra da devam edecek" diye konuştu.

- Zabıtadan Kurban Bayramı denetimleri

Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ilçede faaliyet gösteren fırın, pasta ve tatlı üretim imalathanelerinde denetim yapıldı.

Kurban Bayramı öncesi denetimlerini artıran ekipler, iş yerlerinde genel temizlik, sağlık kurallarına uygunluk ve üretim alanları kontrolü ile personelin kişisel bakımını ve iş elbiselerinin uygunluğunu kontrol etti.

Denetim kapsamında hijyen kurallarına uymayan işletmeler hakkında cezai işlem uygulandı.

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, denetimlerde genel olarak işletmelerin kurallara uyduğu ancak bazı işletmelerde tespit edilen küçük aksaklıklar nedeniyle gerekli cezai müeyyidelerin uygulandığı belirtilerek, "Bu tür imalathanelerin temiz ve hijyenik olması için bundan sonra da denetimler periyodik olarak devam edecek" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA