Chp İl Başkanı Doğan’dan Sağduyu Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’in cem evleri ile ilgili söylediği iddia edilen söz nedeniyle ortamın gerildiğini belirterek, sağduyu çağrısında bulundu.

Chp İl Başkanı Doğan’dan Sağduyu Çağrısı

CHP İl Başkanı Bilal Doğan, Adıyaman’ın huzur kenti olduğuna dikkat çekerek, son yapılan açıklamaların ortamı gerdiğini söyledi.

Tüm taraflara sağduyu çağrısında bulunan Bilal Doğan, açıklamasında şunları söyledi:
“Adıyaman’ımız huzurun, sosyal uzlaşının ve toplumsal barışın en üst düzeyde yaşandığı illerin başında gelmektedir. Şehrimiz bu yönüyle komşu illere, hatta tüm ülkeye örnek teşkil etmektedir. Fakat geçtiğimiz günlerde ilimiz Milletvekillerinden Mehmet Metiner'in bir televizyon programında cem evleri ile ilgili söylediği talihsiz sözler ve akabinde gerek kamuoyunun çeşitli kesimlerinden, alevi derneklerinden, gerekse tarafımızdan yapılan açıklamalar ve bunun üzerine Mehmet Metiner tarafından yapılan açıklama ve akabinde bizim yaptığımız açıklama zincirleri ortamı daha da gerginleştirmiştir. Bu süreçte hoş olmayan sözlerde kullanılmış olup, bu yapılan açıklamalar nedeniyle şehrimizdeki huzur ve uzlaşı ortamı zarar görmektedir. Bizler Adıyaman'ımızın bu tür polemiklerle değil, güzellikleriyle gündeme gelmesinden yanayız. Yaklaşan Mübarek Kurban Bayramı öncesinde bu gergin ortamın son bulmasını ve Mübarek Kurban Bayramının İslam Alemine huzur ve barış getirmesini temenni ederim.”
Kaynak: İHA