Çelik: Reformları 2003’te yapsaydık darbe olurdu

Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Kuzey Irak’ta yayın yapan Rudaw TV’nin Ankara temsilcisi Kemal Avcı’nın programına katılarak gündemdeki soruları yanıtladı.

Çelik: Reformları 2003’te yapsaydık darbe olurdu
Hükümetin demokratikleşme adımlarının övgünün yanı sıra eleştiri de aldığını belirten Çelik, “Bugün yaptıklarımızı 2003 'te yapsaydık o zaman partimiz kapatılırdı ve ordu yönetime el koyardı. Her şeyin ve her adımın bir zamanı vardır. Yıllarca Türkiye 'de Kürtlerin varlığı inkâr edildi. Kürtler yok sayıldı” dedi. “Bütün BDP milletvekilleri gelsinler, Abdullah Öcalan 'ın sözlerini Parlamento 'da dile getirsinler” diyen Çelik, KCK davasından tutuklu BDP 'lilerle ilgili ise ”Şimdilik PKK ve KCK 'lilerin serbest bırakılması mümkün değildir. PKK silahı bırakırsa biz de bu konuyu konuşuruz” diye konuştu.

'Benim de annem Kürt '
Annesinin Kürt olduğunu ve 7 yaşına kadar Kürtçe konuştuğunu söyleyen Çelik, anadilinde eğitim talepleriyle ilgili “Ben okula gittikten sonra Türkçe öğrendim. 7 yaşından sonra Türkçe öğrendim. Ben bir Kürt annenin oğluydum ve ilk öğrendiğim dil annemin dili olan Kürtçe 'ydi. Bu nedenle ana dil talebini iyi anlıyorum” dedi.

Çelik 'in konuşmalarında Kuzey Irak 'tan “Güney Kürdistan” diye söz ettiği iddia edildi. Çelik, bu konuda Mlliyet 'in sorusuna, “Hayır, ben Irak Kürdistan 'ı dedim” cevabı verdi.