Altso'da Kişisel Eğitim Seminerleri Başladı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası üye ve çalışanları için "Hiptonik İletişim Ve Beden Dili" eğitimine başladı.


ALTSO Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminerde eğitmen İlker Kaldı, beden dilinin sadece ellerden, kollardan, gözlerden ibaret olmadığını, 'Hipnotik İletişimle' insanları etkilemenin mümkün olduğunu söyledi.

Eş ve çocukların yanı sıra iş arkadaşlarının yakından tanınması ve ikna edilmesi yöntemlerini anlatan Kaldı, ses tonlamalarının karşıdaki insanlar için birer nota olduğuna kaydetti.

Ses tonunun insanı etkilemede çok önemli bir etken olduğunu dile getiren Kaldı, "İnsanlar notalarla konuştuğunu bilerek hareket etmeli. İnsan boğazında da 2 tane ses teli var. Bu ses telleri doğru biçimde kullanılmalı. Mesela annesinden para isteyecek bir çocuk 'kalın do' değil, 'mi' kullanmalı. Çünkü 'do' tavır ve mesafe koyarken çıkarılan bir sestir. 'Re' ikna edici bir ses tonudur, 'mi' kurnaz ve yalaka; 'fa' abartı, 'sol' çağrı anons, 'si' bunalma, tehdit 'kalın do çağrı ve hiddet içerir. Bu nedenle özellikle satcıların 'mi' kullanması gerekir" dedi.

Hipnotik etkilemede duraklamanın konuşmacıya karizma kattığını, sürekli ismini söylemenin ve gözlerine bakmanın da etkili olduğunu ifade eden Kaldı, doğru beden dili kullanmanın iletişimde çok başarılı sonuçlar doğurduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA