Zabıtadan Bayram Öncesi Sıkı Denetim

Hakkari Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ildeki fırın, pastane ve unlu mamul işletmelerinde gıda hijyeni denetimlerini artırdı.

Zabıtadan Bayram Öncesi Sıkı Denetim

Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü tarafından yıl içinde rutin olarak yapılan denetimlerde evrak, portör muayene kartları, imalathanelerde çalışan personellerin kılık kıyafet düzenleri ve ruhsat kontrollerinin ardından bu defa da üretimi ve tüketimi artan tatlı ve unlu mamullerin yapıldığı imalathanelerde denetledi. İşyerlerinin önce ruhsat açısından yasallığı, ardından imalat ve satış yapan personelin hijyen koşullarına uyup uymadıkları, imalat yapılan yerlerin fiziki durum ve teknik donanımları ve imalat için gerekli olan malzemelerin son kullanma tarihlerinin geçip geçmediği ve depolandığı alanlar incelendi. Ekipler yaptığı denetimlerde, eksik görülen noktaların düzeltilmesi için gereken uyarılarda bulundular.

Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Belediyesi Veteriner Hekimi Faysal Cindioğlu, vatandaşların sağlığını öncelikli olarak gözettiklerini söyledi.

Özellikle bayram öncesinde gerçekleştirilen denetimlerde amaçlarının halkın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Cindioğlu, "Vatandaşlarımızın bayram sofralarına gelen özellikle tatlı ve diğer unlu mamullerin hijyenik ortamlarda üretilmesi için ekiplerimiz hassasiyetle çalışmalarına devam etmektedir. Kurban Bayramı'nın manevi huzuruna gölge düşürecek her türlü menfi durum için şimdiden önlemlerimizi alıyoruz. Eksikliklerini tespit ettiğimiz işyerleri hakkında gerekli yasal işlemler yapılarak, eksikliklerin giderilmesi için kendilerine süre tanıdık. Bu sürenin sonunda yapacağımız denetimlerde yine aynı olumsuzluklarla karşılaşmamız durumunda işyerinin kapatılması dahil her türlü cezai işleme başvuracağız. Bu konuda belediye olarak hiçbir ödün vermeyeceğiz. Şimdiden tüm halkımızın bayramını kutlar, sağlık ve huzur dolu yarınlara vesile olmasını dilerim" dedi.

Kaynak: İHA