Sigara Kaçakçılarına Operasyon

Antalya'da sigara kaçakçılığı yaptığı öne sürülen örgüte yönelik düzenlenen operasyonda 188 bin 180 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi, 9 kişi gözaltına alındı.


Bir istihbaratı değerlendiren Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, Batman, Mardin ve Van'dan temin ettikleri kaçak sigaraları nakliye kamyonları, yolcu otobüsleri ve kargo firmaları aracılığıyla Antalya'ya getirerek piyasaya sürdükleri öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyon yaptı.

Antalya, Batman, Van, Mardin, İçel, İstanbul, İzmir ve Şırnak'taki adreslere eş zamanlı yapılan baskınlarda 188 bin 180 paket gümrük kaçağı sigara, 248 adet cep telefonu ve 94 koli gümrük kaçağı makyaj malzemesi ele geçirildi. Operasyon kapsamında H.A, M.A, V.A, A.D, L.A, Ö.D, H.İ, İ.K. ve A.B. gözaltına alındı. Zanlılar, "gümrük kaçağı sigara ticareti yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yıl başından bu yana düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen gümrük kaçağı sigara miktarının bir milyon 610 bin 960 olduğu bildirildi.

Kaynak: AA