Ardahan’da Eğitim Hamlesi Projesi

Ardahan’da Eğitim hamlesi adlı proje ile İlde unlu mamül üreten işyeri sahibi ve çalışanlarının tamamına İş Sağlığı Güvenliği Eğitimi, Gıda Hijyen Eğitimi ve Girişimcilik Eğitimi verilecek.

Ardahan’da Eğitim Hamlesi Projesi

Ardahan Fırıncılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Serhat Kalkınma Ajansı ile Kurumsal Kapasitenin ve Beşeri sermayenin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında Ardahanlı fırıncılar Eğitilecek.

Proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Filiz Yangınlar, yaptığı açıklamada; "Son dönemlerde çıkan yasa ve yönetmeliklerle unlu mamül üreten iş yerlerimiz çok büyük sıkıntılar çekmektedir. İşletmelerde İlin nüfusuna göre kota koyulmaması mevcut işletmeleri de etkileyip genel bir sıkıntı yaşatarak ürünü kalitesizleştirmektedir. Özellikle ülkemizin Avrupa Birliği adayı bir ülke olması, alt yapımızda AB ülkeleri standartlarına yükseltme gerekliliği hissettirmiştir. Bu nedenle derneğimiz üyelerimizin yanında olarak çalışanların haklarını koruyarak daha kaliteli hizmet verme hususunu esas alarak bu projeyi Dernek üyelerimizin gıda güvenliği ve kaliteli gıda üretiminin sağlanmasında kritik role sahip olan ve sahip olduğu misyonu yerine getirebilmek için ciddi bir eğitimden geçmesi gerekmektedir. Bu proje ile de İlimizde unlu mamul üreten işyeri sahibi ve çalışanlarının tamamına İş Sağlığı Güvenliği Eğitimi, Gıda Hijyen Eğitimi ve Girişimcilik Eğitimi verilecek ve eğitimler Kasım ayı içerisinde yapılacaktır." dedi.

Kaynak: İHA