Trafikte Kurban Bayramı Önlemleri

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Aytekin Uyar, "Biz vatandaşlarımıza emniyet kemerini taktırabilir ve hızlarını azaltabilirsek, ülkemizde meydana gelen kazaların yüzde 50 oranında azalacağına inanıyoruz" dedi.


Uyar, Kurban Bayramı tatili süresince alınacak trafik tedbirleri ile ilgili bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, bayram günlerinin vatandaşların ve özellikle aile üyelerinin bir araya geldiği ortak paylaşım zeminleri olduğunu belirtti.

Kurban Bayramının anlam ve önemine uygun bir şekilde kutlanması bakımından vatandaşların huzur ve güven içerisinde kazasız bir bayram geçirmeleri için trafik polisi ekiplerince özellikle hız denetimi ve emniyet kemeri denetimlerine ağırlık verileceğini belirten Uyar, şunları kaydetti:

"Biz vatandaşlarımıza emniyet kemerini taktırabilir ve hızlarını azaltabilirsek, ülkemizde meydana gelen kazaların yüzde 50 oranında azalacağına inanıyoruz. O yüzden de önümüzdeki süreçte Tekirdağ'da meydana gelen kazaları ve yaralanmaları azaltmak için bu konuda Bölge Trafik ve Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri olarak elimizden gelen her türlü uygulamayı yapacağız."

Uyar, ayrıca, şehir içi radar uygulamasında vatandaşların hız kurallarına uyulması noktasında dikkatli davranmaları gerektiğini belirterek, şehir içinde azami hızın 50 kilometre ve Maksi Kavşağı ile Muratlı Kavşağı arasının ise 70 kilometre olduğunu kaydetti.

Bölge Trafik Şube Müdürü Atanur Aydın da bayram süresince trafik akışının normal bir şekilde sağlanabilmesi için sürücülerin Tekirdağ-Muratlı-Büyükkarıştıran mevkisini takiben otoyola daha rahat ulaşabileceklerini anlattı.

Aydın, bayram tedbirleri kapsamında özellikle ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği noktalarda denetimleri sıklaştıracakları bilgisini verdi.

Toplantının ardından, bayram öncesi İstanbul yolu üzerindeki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde uygulamalı trafik denetimi yapıldı.

Kaynak: AA