İzaydaş’a Kadın Gözüyle İnceleme

Atık yönetiminde öncü kuruluş İZAYDAŞ, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisini ağırladı.

İzaydaş’a Kadın Gözüyle İnceleme
Başkan Emel Ceylan Balcıoğlu, çöplerin yerinde ayrıştırılmasının önemine değinerek, “İZAYDAŞ’a gelince çok daha iyi anladık ki, kadınlarımızın bu konuda daha fazla bilinçlenmesi için çalışmalıyız” dedi.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, Başkan Yardımcısı Gülcan Kocabıyık ve kadın meclisinden İlknur Hür, Şebnem Sungur, Emine Turan, Naime Ceylan, Cevher Samur, Emine Ateş, Semra Aykut katıldı.

Kent Konseyi Kadın Meclisine ilk olarak İZAYDAŞ’ın faaliyetleri ve çalışma sistemi ile ilgili bir sunum yapıldı. Pazarlama Müdürlüğünden Osman Boz’un yaptığı sunumda, kadın meclisi üyelerinin merak ettiği sorular da yanıt buldu. Sunumun ardından tesis turu yapıldı. Düzenli depolama alanları, çöp gazından enerji üretim tesisi, biyogaz ve sterilizasyon tesisi, son olarak tehlikeli atık yakma tesisini yerinde inceleyen kadın meclisi heyeti, aldığı bilgileri pekiştirdi.

Programının sonunda ziyaret ile ilgili değerlendirme yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, “Kadın odaklı çalışan bir kurumuz ancak bunun yanında birçok kurumun faaliyetleri de bizler için önemli. İZAYDAŞ’ın faaliyetlerini kadınların bakış açıları ile görmek için geldik. Öncelikle kadınlara, atıklarımızı evlerimizde ayrıştırmamız gerektiğini öğretmemiz gerekiyor. Böylesine önemli ve kente hizmet eden kurumun, kadın gözüyle bu kente anlatılması gerektiği inancındayım. Ayrıca İZAYDAŞ’ın çevre bilincine yönelik sosyal sorumluluk projeleri çok anlamlı. Çocuklar için hazırlanmış olan ‘İZAYCAN’ projesini gönülden destekliyoruz” diye konuştu.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ise, İZAYDAŞ’ın kente ciddi bir hizmet verdiğini belirterek “Teknik işler yapıyoruz ama bir taraftan da kendimizi doğru anlatmamız lazım. Bu anlamda da özellikle sivil toplum kuruluşlarının ziyaretlerini önemsiyoruz. İşimizi yaparken şirketimizin asıl sahibi olan Kocaeli halkına kendimizi anlatma görevimiz de var. Doğru bilgi ile toplumun bilinçlenmesine destek olduğunuz sürece bizde memnun oluruz. Kent konseyi Kadın Meclisine ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Her zaman bekliyoruz desteklerini de görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA