İspanya Milli Günü Kutlandı

İspanya Milli Günü, bir resepsiyon ile kutlandı.

İspanya Milli Günü Kutlandı

İspanya Milli Günü, Sheraton Otel'de verilen bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona İçişleri Bakanı Muammer Güler, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve yabancı misyon şefleri katıldı.

İspanya Büyükelçisi Cristobar Gonzales Aller konukları kapıda karşıladı. Resepsiyon Türk ve İspanyol marşlarının okunmasıyla başladı.

İçişleri Bakanı Güler, İspanya ile Türkiye'nin Akdeniz'de bulunmasından dolayı köklü bir geçmişe sahip olduklarını belirterek, İspanya'yı Türkiye'nin yakın bir dostu olarak gördüklerini kaydetti.

Güler, "Her alanda İspanya'nın dostluğunu, arkadaşlığını yanımızda hissetmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ülkelerimiz arasındaki temasların her düzeyde arttırılmasına, ilişkilerimizde yakaladığımız ivmenin daha ileriye taşınmasına büyük bir önem veriyoruz. Türkiye-İspanya hükümetler arası zirve toplantılarına somut projeler üretilmesi adına daha çok önem atfediyoruz. Uluslararası kuruluşlara adaylıklar çerçevesinde ülkelerimiz arasında mevcut işbirliğinden büyük memnuniyet duymaktayız" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Gozales-Aller, Türkiye ile İspanya ilişkilerinin uzun yıllara dayandığını belirterek, bugün Türkiye ve İspanya ilişkilerinin stratejik ortaklığa dönüştüğünü söyledi.

Türkiye-İspanya işbirliğinin her geçen gün geliştiğini söyleyen Gonzales-Aller, askeri, savunma, enerji, ulaştırma gibi alanlarda işbirliğinin önemine dikkat çekti

Kaynak: İHA