Büyükşehir Yasası

Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "yeni" büyükşehir belediye başkanlarına, 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası'nın yürürlüğü gireceği 2014 yılı mart ayını beklemeden çalışmalara başlamalarını tavsiye etti.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ege Belediyeler Birliği'nin ekim ayı toplantısında konuşan Kocaoğlu, 2014 yılı mart ayında yürürlülüğe girecek yasa ile Ege Bölgesi'nde 5 belediyenin "büyükşehir belediyesi" statüsüne kavuşacağını anımsattı.

Kapatılan belde ve köylerle ilgili devir işlemlerinin yürütülmesine yönelik çerçeve belirlenip zaman kaybedilmeden çalışmalara başlanılması gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Yasayla ilgili düşüncelerimi daha önce belirtmiştim. Ama uygulamak zorunda olduğumuz bir yasa var. Bununla bir çok beldemiz ve köyümüz kapanıyor. Köy mallarının ilçe belediyelerine, il özel idaresi mallarının ise ilçe ve büyükşehir belediyesine devri söz konusu. 2004 yılında yeni bağlanan 10 ilçe ve 37 beldemizde yaşadığımız bir devir süreci vardı. Bu süreçte çok yorulduk ve hırpalandık. Çok sancılı bir süreç bu devir işleri. Onun için şimdiden bu çalışmalara başlayıp koordineli bir şekilde götürmek gerekiyor.

Bugünden devir işlemleri ile ilgili en azından bir çerçeve belirlenmesine çalışılırsa, 2014 yılı daha sancısız geçer. Belediyeler için devamlılık çok önemli. Yeniden aday olmayacak arkadaşlar bile devir sürecinde bir çerçeve belirlenmesi için çalışmalı. Ana hatlar belirlenirse, gelen arkadaşlar da o bölgenin yararına verimli bir çalışma yapar."

Kocaoğlu başkanlığında toplanan Ege Belediyeler Birliği'nde, 850 bin lira olarak belirlenen 2014 yılı analitik bütçe tasarısı oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: AA