Zihinsel Engelliye Akülü Araba

Ceyhan Emniyet Müdürlüğü personeli, doğuştan zihinsel engelli olan Ayşe Çolak'ın hayalini gerçekleştirerek akülü araba hediye etti.

Muradiye Mahallesinde oturan evli ve 3 çocuk annesi Melek Çolak,2011 yılında elektrik kontağından çıkan yangında evini kaybetmesi üzerine, annesinin evinde yaşamaya başladı.

Eşinden ekonomik nedenler yüzünden ayrıldığını ve doğuştan zihinsel engelli olan kızı Ayşe'e için mücadele ettiğini belirten Melek Çolak, çocuklarına baktığı için çalışamadığını ve engelli maaşıyla hayatlarını sürdürdüklerini söyledi.

Kızı Ayşe'nin düzenli olarak bir rehabilitasyon merkezinde tedavi ve eğitim gördüğünü belirten Çolak, şöyle konuştu:

''Kızım için tek başına mücadele ediyorum. Diğer çocuklarımı da okula gönderiyorum. Kızımın bakıcı aylığı ile geçinmeye çalışıyoruz. Ayşe kendisinin de bir akülü arabasının olmasını ve dışarıda tek başına arkadaşlarıyla gezmek istediğini söylerdi. Ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için kızımın hayalini gerçekleştiremedim. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kızım için bir akülü araba vereceğini söyleyince çok mutlu oldum. Allah onlardan razı olsun. Kızımın hayalini gerçekleştiren emniyet mensuplarına teşekkür ederim.''

Emniyet Müdürü Celal Özcan ise Emniyet Geliştirme Derneği tarafından temin ettikleri akülü arabayı aileye teslim ederek, Ayşe'nin mutluluğunu paylaştıklarını söyledi.

Emniyet teşkilatının, vatandaşın güvenliğini korumanın yanı sıra, sosyal faaliyetler kapsamında üzüntüleri ve sevinçlerini de paylaştıklarının altını çizen Özcan, engelli çocuklara yardımlarının devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA