Yalova Model Ormanı Stratejik Plan Revizyonu Çalıştayı

Yalova Model Ormanı Stratejik Plan Revizyonu Çalıştayı yapıldı.

İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Yalova Model Orman Derneği Başkanı Dr. Mehmet Özdemir yaptı.

Özdemir, faaliyetinin 2 yılı aşkın süredir sürdüğünü belirterek, "Yalova Model Ormanı uluslararası bir model orman ağına üye oldu. Bu proje Orman Genel Müdürlüğü'nün projesi. Bundan sonraki süreçte iyi bir plan ortaya koyarak Yalova için çok güzel şeylerin ortaya çıkacağını düşünüyorum" dedi.

Yalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner ise, "Ülkemizin ilk model ormanı olan Yalova Model Ormanı, 2 yıllık süreçte paydaşlarla önemli projelere imza attı. Yeni fikirlere göre revize edilecek planla çok daha güzel hizmetlere imza atacağımıza gönülden inanıyorum. Bu konuda üzerimize düşen her şeye hazırız. Yeni revize edilecek strateji planının hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Bursa Bölge Orman Müdürü Ahmet Köksal Coşkun da ormanlar tüm dünyanın ortak değeri olduğu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ormanlar, sınır tanımadan tüm insanlara hizmet ediyor. Ormanlar, tüm canlıların, insanlığın ortak bir değeri. Biz Orman Su İşleri Bakanlığı olarak diyoruz ki, orman ve su varsa hayat var. Ormanlar bize, hayatımıza hizmet ediyor. Hayatımızı tehdit eden küresel ısınmanın önünde en büyük engel ormanlar. Madem ki ormanlar ortak değer, tüm milletler ormanları kurumak, geliştirmek ve insanlığa fayda sunmak için birlikte hareket etmeli. Ormanla milleti, milletle devleti bütünleştirerek insanların ormandan yararlanmasını istiyoruz."

Vali Yardımcısı Haldun Aksalman ise doğa ve çevrenin önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kaynak: AA