Uluslararası Nakliyecilere Kgf Tanıtıldı

Uluslararası taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların yararlanabileceği Finansal Destekler, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti, Eximbank kredileri ile kredi tahsislerinde kefalet sorunu konusunda sektör temsilcileri bilgilendirildi.

Uluslararası Nakliyecilere Kgf Tanıtıldı
KGF Gaziantep Şube Müdürü Ertuğrul Çay, uluslararası nakliye sektörünün en kolay kredi verilecek sektör olduğunu söyledi.

Küçük ve Orta Ölçekli işletmelere banka kredisi kullanımlarında kefalet vererek kredi tahsislerinde kefalet sorununu çözen Kredi Garanti Fonu (KFG) konusunda Uluslararası Nakliye sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda bilgilendirdi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ın başkanlık ettiği toplantıda, Kredi Garanti Fonu (KGF) Gaziantep Şube Müdürü Ertuğrul Çay tarafından Kredi Garanti Fonunun kefaleti ile Eximbank kredileri konusunda firma temsilcilerine bilgi verildi.

KGF Gaziantep Şube Müdürü Çay, uluslararası nakliye sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ihracatta sevkiyat desteğinden yararlanarak Eximbank kredisi kullanabileceklerini belirtti.

KGF olarak tüm ticari kredilere kefalet ettiklerini vurgulayan, Eximbank kredilerinde yüzde yüz kefalet verdiklerini, KGF’nin kefaletinin üst limitinin 1 milyon TL olduğunu dile getirdi. KGF Gaziantep Şube Müdürü Çay, uluslararası nakliye sektörünün en kolay kredi verilecek sektörlerin başında geldiğini, 10 yaşını geçmeyen araçları teminat olarak kabul ettiklerini, uluslararası nakliye sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere KGF kanalıyla sektörün finansal sıkıntılarını çözmek istediklerini sözlerine ekledi.

KGF kefaleti, Eximbank kredileri ile kredi tahsislerinde kefalet sorunu ile ilgili yapılan bilgilendirme toplantısını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Eximbank kredilerinden uluslararası nakliye sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin faydalanabilmesi amacıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının bir hayli verimli geçtiğini söyledi.

Sektörde faaliyet gösteren işletmelerin genelde taşıt kredisi kullandığını, bunun yanında kredi Garanti Fonunun kefaleti ile Eximbank kredilerini kullanarak finansman sorunu çözebileceklerini dile getirildi.

LOJİSTİK KÖY ÇALIŞMAMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
GTO Başkanı Bartık, Avrupa’nın içinde bulunduğu krize ve ‘Arap Baharı’ ardından Ortadoğu’da ve Suriye’de yaşanan gelişmelere rağmen lojistik sektöründeki büyümenin sevindirici olduğunu, lojistik sektörünün ülkemizin dış ticaretti rekabet gücü açısından en önemli sektörlerden birisi olduğunu vurguladı.

Lojistik sektörünün Gaziantep’in geleceğinde potansiyeli olan bir sektör olduğunu, lojistik köy projesinin Gaziantep’in ticaretine, ekonomisine çok şey kazandıracağını buna yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getiren Bartık, “Ulaşım altyapısının günden güne daha da iyileşmesi ve Gaziantep’in önemli bir merkez haline gelmesi lojistik köy kurulmasını kaçınılmaz hale getirdi. Gaziantep’in ekonomik gelişimine ivme kazandıracağına inandığımız, Lojistik Köy Projesi ve lojistik köy için arazi arama çalışmalarımız sürüyor. Lojistik köyün kurulmasıyla birlikte binlerce kişiye istihdam sağlanacak, üniversitelerin lojistik bölümü mezunları iş bulacak, inşaat, konaklama, akaryakıt başta olmak üzere birçok sektör hareketlilik kazanacak. Proje ve arazi konusunda çalışmalarını sürdürdüğümüz lojistik köy Gaziantep’in ekonomik ve ulaşım anlamında kilit noktası haline getirecek istihdama büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA